kubaapk Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam, piszę ponownie o pomoc. Mianowicie mam ową płytę główną, jest ona płytą mATX, posiadam również obudowę pod ową płytę( jest mniejsza niż zwykle). I mam do Was pytanie, czy opłaca się kupić nową kartę graficzną, czy lepiej środki przeznaczyć na nową płytę + obudowę, a później kupić grafikę? Posiadam procesor, AMD Athlon II X4 635, 4CPUs ~2.9Ghz, zasilacz AKYGA 500W. Budżet jakim dysponuję w tej chwili to maksymalnie 500zł. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Chyba trzeba zaczac od zmiany zasilacza. W cenie do 500zl najlepszym wyborem bedzie hd7770 http://www.morele.ne...d5-2dhx-502305/ Zostaje 60zl na zasilacz Edytowane 17 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaapk Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Czyli nie wymieniać owej karty, tylko zmienić zasilacz i wziąć tą 7770, tak. I zauważyłem, że ta karta ma wejście PCI-E 3.0, będzie to pasować to tej płyty, czy to nie ma znaczenia? Czy możesz podać model zasilacza jaki najlepiej kupić, będę bardzo wdzięczny, dziękuję za pomoc. Edytowane 17 Listopada 2012 przez kubaapk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 W tej sytuacji jedynym rozwiazanie bedzie chyba fortron z allegro. Nie wiem jak te chipsety Nvidii, ale moze sie okazac ze beda wybredne. Zawsze mozesz isc do sklepu i pogadac ze sprzedawca, czy jesli nie bedzie wspolgralo - mozna zwrocic karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik.d Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Posiadam płytę AsRock n68c-s ucc, To że karta posiada złączę w wersji 3.0 to nic nie przeszkadza. Na swojej płycie obsadzałem już GeForca 8500 (obecnie), Radeon 5770 i 6850. Nie było żadnych problemów. Podpowiem tylko tyle, jeśli masz zamiar dalej użytkować tą płytę to postaraj się o chłodzenie sekcji zasilania procesora (kup radiatorki na pamięci, pasują idealnie) oraz chipsetu (zamontuj inny radiator lub postaraj się o jakiś mały wentylator i przykręć go do radiatora). Niestety chipsety nVidii nie należą do chłodnych i potrafią rozgrzać się do około 80oC. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...