Skocz do zawartości
Katohaikara

Zestaw za 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje złożyć komputer w granicy 1500zł (bez budy i nagrywarki). I zastanawiam się, składać taki jak jest proponowany przez PurePC czy może lepiej kosztem płyty głownej dać Phenom II 945. Co o tym sądzicie. dodam że komputer ma być bardziej do gry. Wiem że nie jest to porywająca kwota, ale więcej nie da rady.

PS: nie sugerujcię się sygnaturą bo sprzęt nie dla mnie

Edytowane przez cMQeeEEEzzZZzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zaproponował taki zestaw:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=60892&s=69449&s=50391&s=66488&s=39327&s=63363

Spokojnie poradzi sobie z nowymi grami. Procesor jest wydajniejszy od i3 i do tego masz możliwość rozbudowy na AM3+. Jeżeli możesz to ja bym jeszcze poszukał używanej grafiki i kupił chłodzenie na procesor - chociaż SPC Spartan'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W testach (gry) Pentium jest na poziomie Phenoma, czasem lepiej, czasem gorzej;

Phenom ma ten plus że fizycznie 4-o rdzeniowy, a część obecnych gier, jak i przyszłe tytuły mogą to "polubić";

Kwestia czy ten sprzęt będzie złożony i ma jak najdłużej wytrzymać bez zmian... wtedy Phenom; Jak jest szansa na jakiś apgrejd to Pentium teraz + za rok/dwa jakieś i5;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp raczej bez rozbudowy, bo to dla znajomego (dzieciak jeszcze). Ma stary sprzęt na którym już nic nie śmiga. Też mi się wydaje że phenom będzie lepszy, tylko chłodzenie musi być. Barat ma 955 to bez chłodzenia można było na nim jajecznice robić. A co sądzicie o MOBO gigabyte GA-780T-D3L?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o:

Phenom II x4 945 3.0 GHz

Gigabyte GA-970A-DS3

GOODRAM 8GB 1333 MHz CL9

Seagate 500GB

Vertex3D Radeon HD7770

Fortron HEXA 400W

Nastawione na dokupienie w najbliższym czasie chłodzenia.

E: Okazało się że w starym komputerze jest HDD 250GB więc nie ma potrzeby kupowania kolejnego. Tylko że dysk jest na SATA2 i tu moje pytanie, nie przeszkadza że płyta jest SATA3? Będzie normalnie działało?

Edytowane przez cMQeeEEEzzZZzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi