Katohaikara Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Witam. Planuje złożyć komputer w granicy 1500zł (bez budy i nagrywarki). I zastanawiam się, składać taki jak jest proponowany przez PurePC czy może lepiej kosztem płyty głownej dać Phenom II 945. Co o tym sądzicie. dodam że komputer ma być bardziej do gry. Wiem że nie jest to porywająca kwota, ale więcej nie da rady. PS: nie sugerujcię się sygnaturą bo sprzęt nie dla mnie Edytowane 18 Listopada 2012 przez cMQeeEEEzzZZzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DragonHunter Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Ja bym zaproponował taki zestaw: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=60892&s=69449&s=50391&s=66488&s=39327&s=63363 Spokojnie poradzi sobie z nowymi grami. Procesor jest wydajniejszy od i3 i do tego masz możliwość rozbudowy na AM3+. Jeżeli możesz to ja bym jeszcze poszukał używanej grafiki i kupił chłodzenie na procesor - chociaż SPC Spartan'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 W testach (gry) Pentium jest na poziomie Phenoma, czasem lepiej, czasem gorzej; Phenom ma ten plus że fizycznie 4-o rdzeniowy, a część obecnych gier, jak i przyszłe tytuły mogą to "polubić"; Kwestia czy ten sprzęt będzie złożony i ma jak najdłużej wytrzymać bez zmian... wtedy Phenom; Jak jest szansa na jakiś apgrejd to Pentium teraz + za rok/dwa jakieś i5; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DragonHunter Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Nie wiem gdzie widziałeś te testy z Pentiumem, że jest lepszy od Phenom'a - proszę podaj link do nich, bo coś nie chce mi się wierzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Moze tutaj http://www.anandtech.com/bench/CPU/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Komp raczej bez rozbudowy, bo to dla znajomego (dzieciak jeszcze). Ma stary sprzęt na którym już nic nie śmiga. Też mi się wydaje że phenom będzie lepszy, tylko chłodzenie musi być. Barat ma 955 to bez chłodzenia można było na nim jajecznice robić. A co sądzicie o MOBO gigabyte GA-780T-D3L? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Jajecznica wiecej pradu dodatkowe chlodzenie na dzien dobry. No tak ale jak ma chodzic do konca swojego zywota jak jego poprzednik... To chyba rzeczywiscie ten phenom+hd7770 Edytowane 18 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Co sądzicie o: Phenom II x4 945 3.0 GHz Gigabyte GA-970A-DS3 GOODRAM 8GB 1333 MHz CL9 Seagate 500GB Vertex3D Radeon HD7770 Fortron HEXA 400W Nastawione na dokupienie w najbliższym czasie chłodzenia. E: Okazało się że w starym komputerze jest HDD 250GB więc nie ma potrzeby kupowania kolejnego. Tylko że dysk jest na SATA2 i tu moje pytanie, nie przeszkadza że płyta jest SATA3? Będzie normalnie działało? Edytowane 1 Grudnia 2012 przez cMQeeEEEzzZZzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...