Skocz do zawartości
dubelek

Antek 2k + seria A0 rożne rzeczy słysze

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, każdy z was ma inne zdanie... jak sie szukałem w archiwum to czytałem że athlony xp 2000+, 0,13 um nie pójdą na FSB 166. Mi się udało. Mam szczęście czy to normalka ? jeżeli tak to jakie dać zasilanie ?

Dałem 1,725 ale nie wiem czy za dużo czy za mało. Przez 3D marka przeleciał, więc chyba stabilny... miał 50*C... co wy na to ? chyba cud overclockingu to to nie jest, ale zdecydujcie się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj jest taka sprawa ze jak kupisz dobra serie to spokojnie pojdzie na 2600+ tylo ze roznica o/c jest mniejsza niz na 1700+ przewaznie chcialoby sie tak ze im wiekszy proc tym powininen isc wyzej tzn. jesli 1700+ udalo nam sie wykrecic na 2600+ to 2000+ powinno nam sie udac wykrecic na 2900+ etc. vcore dales za wysokie sprawdz na nizysz zacznij od 1.6 jesli przejdzie 3dmarka i system bedzie stabilny mozesz zjechac nizej musisz sam potestowac bo nikt ci tutaj konkretnego vcore nie poda kazdy proc inaczej sie zachowuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podkrecalnosc proca wplywa wiele innych czynnikow niz sam proc. Jezeli ktos podkreca na badziewnej plycie i maks mu chodzi na 155MHz FSB to wcale nie znaczy ze proc jest do bani. Nie sugeruj sie wiec pojedynczymi przypadkami lecz szukaj sredniej. Widzisz tego proca co mam w podpisie puszczalem na MSI KT3 Ultra2-C na maks 150 MHz a na Abicie juz na 220 MHz (kombinujac z mnoznikiem of course) Wniosek sobie sam wysnuj.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki dexter... płyte mam dobrą, specjalnie ją kupiłem bo słyszałem, że sie na niej dobrze kręci... sam nie wiedziałem co mam o tym myśleć więc wolałem zapytać, w końcu nie dość że człowiek uczy się całe życie, to jeszcze skąś tą wiedzę musi czerpać. Na informatyce przecie mnie tego nie nauczą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za 2000+ dałem wczoraj, 20 czerwca 2003, 273 złote i jest cool. podkręcanie na razie odpada ze względu na cooler ale proc jest spoko. poza tym Druss ma właśnie 2000+ i puścił go na FSB 183 (na FIC z nForce2, AU 13 chyba), max na standardowym napięciu wykręcił 2200 MHz a na 1700+ DLT3 miał 2150 MHz. więc nie ma co siępeńkać o podkręcalność A 2000+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za 2000+ dałem wczoraj, 20 czerwca 2003, 273 złote i jest cool. podkręcanie na razie odpada ze względu na cooler ale proc jest spoko. poza tym Druss ma właśnie 2000+ i puścił go na FSB 183 (na FIC z nForce2, AU 13 chyba), max na standardowym napięciu wykręcił 2200 MHz a na 1700+ DLT3 miał 2150 MHz. więc nie ma co siępeńkać o podkręcalność A 2000+.

Tylko że Druss ma AIUHB. A w którym topicu pisał że poszedł mu 2200MHz na standartowym napięciu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podkrecalnosc proca wplywa wiele innych czynnikow niz sam proc. Jezeli ktos podkreca na badziewnej plycie i maks mu chodzi na 155MHz FSB to wcale nie znaczy ze proc jest do bani. Nie sugeruj sie wiec pojedynczymi przypadkami lecz szukaj sredniej. Widzisz tego proca co mam w podpisie puszczalem na MSI KT3 Ultra2-C na maks 150 MHz a na Abicie juz na 220 MHz (kombinujac z mnoznikiem of course) Wniosek sobie sam wysnuj.

Pozdro

Dexter

a co sie dzialo powyzej fsb 150?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, każdy z was ma inne zdanie... jak sie szukałem w archiwum to czytałem że athlony xp 2000+, 0,13 um nie pójdą na FSB 166. Mi się udało. Mam szczęście czy to normalka ? jeżeli tak to jakie dać zasilanie ?

Dałem 1,725 ale nie wiem czy za dużo czy za mało. Przez 3D marka przeleciał, więc chyba stabilny... miał 50*C... co wy na to ? chyba cud overclockingu to to nie jest, ale zdecydujcie się...

dobrze slyszales

na jadrze A0 ciezko jest dobic 2000MHz ,to ze ci poszedl na fsb166 to trafil ci sie dobry egzemplarz

probuj wiecej moze sie uda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbował ktoś 12,5 x 166 ? Czy na AC jest to wogóle możliwe ? Trochę się boję o swojego antoniego, więc najpierw wolałem zapytać bardziej doświadczonych Overclockerów..... i zgadzam się z Tobą AMD Rulez - AMD Rulze ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbował ktoś 12,5 x 166 ? Czy na AC jest to wogóle możliwe ? Trochę się boję o swojego antoniego, więc najpierw wolałem zapytać bardziej doświadczonych Overclockerów..... i zgadzam się z Tobą AMD Rulez - AMD Rulze ;)))

spokojnie leci na 12,5 x 166 np.: Rav666 ma obecnie chyba okolo 2200mhz przy AC (ma jakiegos spire'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj się stałem szcześliwym posiadaczem XP2000 i śmiga na standardowym napięciu 1.6V na 2200 MHz odpalałem go na 2400 MHz też chodzi ale przy 1.9V tylko aż się system załaduje Planuje V moda mojego abita (którego już miałem 1,5 r temu) to może będzie chodził stabilnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

sorki ze tak sie wtrącam ale ciekawi mie jakie masz temperaturki na tym zalmanie jam mam 6000 cu i na 1700 1.5 to 32c*max w stresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

sorki ze tak sie wtrącam ale ciekawi mie jakie masz temperaturki na tym zalmanie jam mam 6000 cu i na 1700 1.5 to 32c*max w stresie

a jestes pewien ze twoje mobo nie przeklamuje ??? bo a7v8x klamal cholernie nawet potrafil pokazywac 20*C mniej 8O jakim softem robiles pomiar??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dexter

a jestes pewien ze twoje mobo nie przeklamuje ??? bo a7v8x klamal cholernie nawet potrafil pokazywac 20*C mniej 8O jakim softem robiles pomiar??

asus probe sandrą w biosie tyle pokazuje i raczej tyle mam bo na msi kt3 ultra rev1 miałem 35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...asus probe  sandrą w biosie tyle pokazuje i raczej tyle mam bo na msi kt3 ultra rev1 miałem 35

pcprobe to raczej bym nie ufal :lol: ale jesli ci tak pokazuje a tymbardziej jesli na MSIku tez tak miales to faktycznie tak musi byc powiem ci ze calkiem wporzo te temp. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...asus probe  sandrą w biosie tyle pokazuje i raczej tyle mam bo na msi kt3 ultra rev1 miałem 35

pcprobe to raczej bym nie ufal :lol: ale jesli ci tak pokazuje a tymbardziej jesli na MSIku tez tak miales to faktycznie tak musi byc powiem ci ze calkiem wporzo te temp. :D

nio mi też sie podoba ale te mobo mie wpienia maxsymalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio mi też sie podoba ale te mobo mie wpienia maxsymalnie

wierze ci :x to juz nie jest ten asus co kiedys :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...