sniapek Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Witam, od pewnego czasu mam problem ze swoim MSI 450 GTS 1gb. Skanowałem kompa, przeczyścilem karte i całego kompa, ale nadal to samo. Mianowicie kiedy włączę jakąś gre, np. nfs mw to od razu temperatura rośnie do 100 st (przy 100 st. komputer się wyłącza), kiedy wyłączę gre kiedy jeszcze program pokazuje 90 st to temperatura spada do ok. 45 st. To wszystko trwa sekundy. Jak to jest możliwe, że temperatura tak szybko rośnie (czym wyższa temperatura tym szybciej chodzi wiatrak), a jak jest 90 st. i dotknę karte ręką to Ona jest ledwie letnia . Przy właczeniu filmu temperatura skacze do ok. 55 st. i szybko spada do 45 st.... Poniżej przedstawiam wykres z programu MSI Afterburner. (To tak jest niezaleznie od gry. Po prostu nie da się grać, a przy filmach tylko na samym początku się podnosi temperatura o jakieś 10 st, a później spada i jest ok. Wcześniej ten nfs. mw działał normalnie, nie zacinał się ani nic, jeżeli pograłem dłużej czyli jakieś 40 min... to się komputer wyłączał, teraz jest tak jak napisałem) http://img194.images...beztytuuvst.png (Na początku wykresu pisałem na gg i tutaj. Później włączyłem gre nfs: mw (ten nowy ) jak już pokazał się samochód do myślałem, że karta graficzna mi odleci. Wyłączylem gre, temperatura spadła. Reszta kompa: Phenom II X2 545 3,0 2 gb ram Win 7 Monitor Samsung syncmaster 2333 hd 23" Wersja sterowników do karty graf: 306,97 Zasilacz: Tacens Radix 450W (kupiony jakieś 3 miesiące temu) Edytowane 19 Listopada 2012 przez sniapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Karta na stol, ewidetnie wyglada na brak/slaby styk rdzenia z chlodzeniem. Edytowane 20 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniapek Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź. Jest jakiś punkt zaczepienia. Sprawdzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniapek Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Niestety. To nie to.. :/ Albo i to, ale nie da się naprawić ;d. Edytowane 21 Listopada 2012 przez sniapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Rozebrales, sprawdziles jak wyglada pasta? Mozna wymienic na mx-2, nikt Ci za to w morde nie da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniapek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Jeżeli o paste chodzi to faktycznie kiepsko to wygląda, a raczej nawet nie wygląda bo ledwo co ją widać :P. Mogę ją kupić dopiero w następnym tygodniu. Odezwe się po nałożeniu pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Nie zapomnij zetrzec starej. Patyczki do uszu moczone w zmywaczu do paznokci na acetonie powinny dac rade. Z chlodzenia tez usunac. Edytowane 23 Listopada 2012 przez adamlop 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniapek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Działa! :D Temperatury już tak nie skaczą, wszystko wydaje się być w porządku. Już na wstępie nie jest pokazana temperatura 50 stopni tylko około 30 :D. Super wielkie dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 To co w koncu bylo (patrz post #4) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniapek Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 na karcie było bardzo mało pasty, poza tym całkowicie zaschła. Zmywacz do paznokci dał jej rade. Wymieniłem ją na tą mx-2 i chodzi idealnie. Nie wiedziałem, że pasta robi tak wielką różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Owszem, to bardzo ważny aspekt przy chłodzeniu. Jest tym ważniejsza im cieplejszy komponent i im większe OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...