H20 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam. Jestem na kupnie płyty pod Intela 1155 narazie bedzie jakis g550 ale za miesiac i5-2500k moje typy to : Asrock Z77 pro3 MSI Z77a-g43 ASUS P8Z77-V LX2 Wszystkie te płyty są w podobnej cenie 350 zł musi byc z77 poniewaz zalezy mi na zintegrowanej grafice pozdrawiam i dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Bierz MSI, w ogólnym rozrachunku wypada nieco lepiej od AsRocka, ma m.in. dłuższą gwarancję, solidniejsze radiatory na sekcji zasilania i chipsecie, a także większą ilość wyjść na tylnym panelu. O konstrukcji Asusa ciężko znaleźć jakieś pewne informacje (tego modelu nie ma nawet na stronie Asusa), prawdopodobnie jest to zubożony Asus P8Z77-V LX, na niektórych zdjęciach można jednak zobaczyć, że w odróżnieniu od lepszej wersji tej płyty, słabsza posiada radiatory na sekcji zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 A jeszcze chciałbym zapytac o OC Czytałem tam w jednym temacie ze moze byc cos słaba sekcja zasilania w msi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Sekcja raczej jest wystarczająca, 5 faz powinno sprostać oczekiwaniom podkręconego i5. Problemem może być za to stosunkowo niewielki zakres regulacji napięcia (maksymalnie bodajże +0,16 V w BIOSie). Na i5-3570K nie powinno być to problemem, bo szybciej staną się nim rosnące temperatury podkręconego CPU, większe znaczenie może mieć to na i5-2500k, przy podkręcaniu którego bardziej zwiększało się napięcie. W praktyce powinieneś osiągnąć wynik w okolicach 4,2 - 4,3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 a powiedz mi czy warto dokładac do g45 ? da to cos w podkrecaniu moze ma regulacje napiecia wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Napewno ma wieksze mozliwosci, bo mozna juz wtedy ustawic recznie vcore, a od biosu 2.4 czy 2.5 wprowadzono dodatkowo offset (niektorzy narzekali ze niema). Tego nie uswiadczysz w g43: Napięcie procesora 0,8-1,52 V Napięcie VCCSA 0,92-1,58 V Napięcie PLL 1,4-2,43 V Edytowane 21 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...