Skocz do zawartości
cichywpNs

Nivida GF8400M G problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam laptopa acer aspire 7520 z kartą graficzną GF 8400 MG, zainstalowałem windows 7 64 bit z najnowszymi sterownikami i nagle coś się dzieje z kartą graficzną. Co jakiś czas np. czasem raz dziennie, czasem częściej lub w ogóle wyłącza mi się monitor w laptopie, po mniej więcej 2-4 min włącza się z powrotem i wyskakuje wiadomość że sterownik nvidia przestał odpowiadać itd. Dodam, że w menadżerze zadań mam niezainstalowany koprocesor (czytałem dużo że to od karty graficznej ale nie mogę znaleźć odpowiednich sterowników) dodam że jestem laikiem komputerowym więc nie każdy problem umie rozwiązać, laptop służy mi wyłącznie do pracy (projektowanie mebli wymagana grafika) chciałbym się dowiedzieć jak zniwelować wyłącznie się monitora gdyż jest to dla mnie bardzo kłopotliwie, co zainstalować bądź co zrobić by laptop nie świrował z góry thx za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że ten koprocosor tj sterownik chipsetu więc ( http://support.acer-...ok/as_7520.html ) i tam wybierz sterownik chipsetu, ewentualnie może problem z temperaturą, możesz sprawdzić HWmonitor. Ewentualnie możesz wejść na ( http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl ) i wybierz automatyczne wykrywanie sterowników najpierw dla płyty głównej, potem dla grafiki jak trzeba czegoś nie ma to zaisntaluj albo zaktualizuj

Edytowane przez michalelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi