cross77 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam, muszę mieć obraz z komputera lub dekodera sat. z cyfry + na monitorze laptopa by można było swobodnie oglądać tv na jednym monitorze i mieć komputer stacjonarny na drugim monitorze. Programy działające na zasadzie klient -> serwer niestety są za wolne. Poszukuję więc euro/cinch na usb do laptopa (bo inaczej się chyba nie da). Znalazłem coś takiego ale nie wiem czy to będzie działało wraz z moimi oczekiwaniami : http://allegro.pl/video-audio-grabber-okazja-i2798571673.html LUB Podłączenie kompa stacjonarnego do monitora w laptopie dvi/hdmi/analog na usb (z tym gorzej..). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Z tego co wiem nie ma takiej możliwości, aby wyświetlać obraz z zewnątrz na matrycy laptopa. Chyba, ze software-owo, ale wtedy jesteś uzależniony od prędkości transmisji medium (czy fale radiowe, czy USB, które samo w sobie jest za wolne do takich rozwiązań). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cross77 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Czyli jedyne rozwiązanie to ten VIDEO AUDIO GRABBER ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cross77 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Przetestowałem pulpit zdalny, nawet z bezpośrednim podłączeniem komputerów.. za wolne. Co do TV->Laptop to znalazłem także cuś takiego -> http://allegro.pl/wyprzedaz-pcmcia-avermedia-cardbus-plus-grabber-i2817435411.html O wiele droższe rozwiązanie ale czy jest różnica? Pewnie także jest te 30fps, a reszta to samo - oczywiście w tym na usb nie ma pilota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...