Skocz do zawartości
Karas

Herc 9500PRO podmiana biosu i maly problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio nabylem to cudo na niebieskim laminacie i dzisiaj majac troche wolnego czasu chcialem zmienic bios na ten podkrecalny. A wiec sciagnalem bios z pclaba herc9500pal.bin i zrobilem tak jak kazali. Ale jest jeden problem .Rdzen kreci sie no problem na 351 (dalej nie probowalem) ,ale pamieci nawet na 300 (czyli efektywnie 600) nie ida :( No i jestem rozczarowany. Ale raczej jest to wina biosu ,jezeli inni na pamieciach 3.6ns wyzej podkrecali. I mam pytanie czy jak wgram bios do zwyklego ati 3.0ns (bios sciagniety z siriusa) to czy bede musial zmieniac moje catalisty od Herca na Ati ,czy moze sie karta bez problemu zainstaluje?? A moze ktos mial z tym rowniez problemy i ma jakis normalnie dzialajacy biosik. Aha na razie moje wyniki na 12x166 =2Ghz , Herc na 351/588 w 3dm2k1 13547 ,a w 3dm2k3 4226. Chlopaki pomozcie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten od ati biosik moze czasami nie pójść ( tzn karta sięnie odpali )

jednak pomiędzy pamięciami jest znaczna różnica.

Problem moze byćtaki że masz kiepskie pamięci i po prostu nie chcą sięwięcej kręcić , może być też myk że są nie dovoltowane ( za małe napięcie ) i przez to się sypią.

Na mojej karcie tak jest i powyżej 315 na pamięciach mam róźne syfy na ekranie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wy mowicie o r9700 ,a ja mam 9500pro. A wiec ,wgralem stary bios (po zmodowaniu mojego mialem czarny ekran ;p) i wrzucilem stery Omegi. Nie mam pojecia jak zainstalowac te stery bez bledow. Oczywiscie jakos sie zainstalowaly i teraz karta chodzi na 351/650 :D hehe. Prawie 4600 w 3d2k3 i 14280 w 3dm2k1. Moze mi ktos tutaj opisac jak zainstalowac poprawnie te stery?? Jak wywalilem wszystko i po restarcie chcialem je zainstalowac (omegi) to sie wogole zaladowac nie chcialy. Aha wybralem podczas instalacji hacked driver :/ czy to dobrze?? W koncu jakos poszly jak przeinstalowalem stery na stery (napisane na omegacorner ,ze tak mozna) i na razie wszystkie gry lataja. Ustawilem sobie na stale 322/644 i wsio hula ,az milo. Ku mojemu zdziwieniu w pelni komfortowo mozna grac w Ut2k3 z AAx4 AnisoX8 w 1024!!! Ati roxx ,a wczesniej nie wierzylem w sile ATI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie taki motyw.Wgrałęm stary omegi i w zakłądce właściwości karty mam możliwosć podkręcania.NO więc ustawiam zagarypare mhz ponad przeciętność i odpalam gre, poczym spowrotem wracam do windowsa i chcę podnieść wyżej i co widze??Karta spowrotem działa na standardowym taktowaniu.Jaka kolwiek prube kręcenia i znowu wszystko na deflaut.Prubowaem rivetunerem i to samo.Co jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie trzeba robic. Zadnego biosu podmieniac. Ja mam oryginalny. Wiec tak. Jaki driver wgrales ?? Hacked czy normal?? I tak po ustawieniu taktownia z boku jest cos takiego jak "set" moze tego nie wybrales :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mzoe byc cos innego, tez tak mialem gdy uzywalem przypadkowo 2 programow do podkrecania powerstripa i riva tunera , w powerstripie mialem ustawione inne zegary i dziwilem sie czemu riva tuner wraca do innch ustawien a to wina byla power stripa ktory byl wlaczony w tle i sutawial po swojemu - moze tez tak masz pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw prubowałęm tym programikiem ze sterami.Jak to nie pomogło to dopiero prubowałem rivatunerem.Aha przy instalacji nie wybierałem HACKED driver tylko normal (bo naczytałęm sie o tych kłopotach :) ) .Czyżby to za jego sprawą???

PS.SET wybierałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel mam to samo tylko ze na 9700. Normalnie Power Stripem moge podniesc zegary (widze ze np pamieci za bardzo podkrecone bo po pulpit juz sie rozmazuje) ale jak gierke czy 3Dsmarka odpale to sie wszystko do default wraca. Czy mam zmieniac bios ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...