SGhost Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Witam. Mam problem, swoja droga dziwny, z polaczeniem z internetem. Wlaczajac jakis film na tube etc na poczatku pare sek ladowanie wystrzeliwuje do przodu, potem maksymalnie zwalnia, w koncu staje i juz nie rusza, wystarczy dac sekunde dalej i znowu laduje jak wczesniej i tak do za... Przy sciaganiu jakichś plikow, wkoncu przerywa, przy przegladaniu stron czasem jest taki dziwny zwis, ze laduje, laduje, laduje i tak moglby bez konca, musze zatrzymac i otworzyc jeszcze raz, wtedy otwera sie odrazu. Jest to bardzo irytujacy problem, ale nie wiem juz od czego to moze byc. Przegladalem np tube i odpalilem pingowanie tube, w momecie kiedy sie zatrzymywal film ping wzrastal prawie do 200, ze dwa razy i potem znowu bylo normlanie. Pingowwalem tez brame i jest bardzo rozwalony ping od 7 do 44, ale ogolnie pakietow nie gubi. Wiec nie wiem na ile jest to wina lacza. Chociaz wydaje mi sie, ze sprzetowo ogarnalem temat, wszystko sprawdzilem, nie ma problemu, ominalem rotery, karty wifi, i podlaczylem modem bezposrednio, jest to samo. Ogarnia to ktos? Edytowane 21 Listopada 2012 przez SGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kombajn4 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 a test prędkości łącza który obciąża na maksa połączenia próbowałeś czy działa normalnie czy też wywala? Sugerował bym równiez sprawdzić czy to kwestia softu ->nagraj na pendriva jakieś livecd z linuxem i sprawdz czy tam działa normalnie. To będziesz wiedzieć czy to hardware czy software, jak software to reinstal. Jak hardwere to może kwestia walniętych kabli albo uszkodzonej sieciówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kombajn4 Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 witam, moja rada przydała się na coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 przy tescie predkosci, wiadomo ping rosnie, wkoncu mam uplynal limit(jedno razowy), ale test chodzi normlanie, nie wywala, konczy, predkosc tez ok. Jeszcze musze sprawdzic softowo jak mowisz, jak bede mial chwile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...