mati199537 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam, Ostatnio stawiałem system, w związku z czym wszystkie programy i dane poleciały. Wszystko pięknie śmigało po postawieniu systemu do czasu, kiedy to postanowiłem zainstalować MS VS 2012, jednak miałem z nim problemy na Viście, więc go wywaliłem i postanowiłem zainstalować wersję 2010, z której to korzystałem już dość długo i nie miałem z nią nigdy większych problemów. Zainstalowałem program ten, jednak uruchomiłem go dopiero następnego dnia. Co się okazało? Program ładnie się odpalił, więc postanowiłem sprawdzić, czy aby na pewno wszystko jest ok. Chciałem skompilować "helloWorld", jednak wyskoczył błąd: "program microsoft resource file to coff object conversion utility". Na początku myślałem, że to błąd spowodowany pozostałościami jakimiś po MS VS 2012, więc zacząłem czyścić foldery temp, rejestr, jednak to na nic. Wszystkie aktualizacje są zainstalowane z Windows Update, więc raczej nie w tym problem tkwi. Szukałem trochę o tym w internecie, jednak jedyna sensowna odpowiedź, to było odpalenie komendy "sfc /scannow" z konsoli na uprawnieniach admina, jednak oto co się pojawiło po zakończonym skanowaniu: "Rozpoczynanie fazy weryfikacji w skanowaniu systemu. Weryfikowanie ukończone w 100%. Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności." A więc wychodzi na to, że i nie w tym tkwi problem. Pisze tutaj z prośbą o pomoc, bo system jest stosunkowo czysty (w niedzielę go postawiłem i zainstalowałem tylko kilka podstawowych programów, w tym drukarkę, z która miałem często problemy), więc może da się to jakoś inaczej załatwić, niż przez ponowne stawianie systemu... Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, mati199537 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...