jl23 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam, jestem laikiem, mam płytę ASUS M4A785TD-M EVO i 4gb ramu w tej chwili - dwie kości geil: 2gb ddr3 1333 cl9 (x2) dokupilem aktualnie geil ddr3 dragon dual channel - 2x4gb pc310660 cl9-9-9-24 ale niestety komp nie wstaje po instalacji tej pamieci - próbowałem wszystkie opcje i niestety.. jak to mozliwe ze identyczna pamiec w dualu nie chce ruszyc? Próbowałem instalować wszystkie razem, i pojedynczo. Niestety działąją tylko 'stare' pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Oczywiscie wkladasz na przemian tj 2,4,2,4. Sproboj takze 4,2,4,2 Pojedynczo nowe kosci nie dzialaja? Sprobuj najnowszy bios wgrac, jesli tego nie uczyniles do tej pory Edytowane 21 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jl23 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Niestety nie działają ani same ani razem w kombinacjach. Nigdy w sumie nie aktualizowałem biosu - rozumiem ze pobiera sie jakis plik na usb i odpala w biosie? na stronie oficjalnej są 3 rodziaje plików nie bardzo wiem który. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Bierzesz ten najnowszy :f Aktualizujesz z poziomu windy. Wszystko znajdziesz tu: http://pl.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A785TDM_EVO/#download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...