kombajn4 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam mam taką oto sytacje - mój dostawca internetu(rtk w Nowym Sączu) jest cwany i blokuje dostep dla kolejnych komputerów i innego sprzętu na podstawie adresu karty sieciowej (można dołączyc kolejny sprzęt za dośc wysoką opłatą, lub przejśc na model bez ograniczeń podłączanych klientów ale z żałosnym transferem). Z tego co wiem zakup rutera i klonowanie mac również nie działa. Ale mam pytanie czy jeżeli kupie do komputera na którym mam już internet karte wifi i udostępnie połączenie dla smartfonów w domu to czy operator będzie w stanie to wykryć. Innymi słowy czy taka konfiguracja ma szanse zadziałać nie wykryta: modem ---(kabel)---> komputer+karta wifi ---(wifi)---> smartfon(y) Bo głupio było by kupować karte wifi(nawet najtanszą) jakby potem miała leżeć na pułce i sie kużyć nieużywana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Jeżeli zabezpiecza żywotnością TTL to nic nie zrobisz, musisz kupić router z podbiciem TTL (np. coś z Tomato). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...