bpjl Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Cześć. Jak już napisałem w temacie komputer zawiesza się na nowiutkim sprzęcie. Najcęście freezy zdarzają się przy stracie systemu (na planszy "Zapraszamy" albo tuż po niej). System czysty, świeżo instalowany, bez sterowników i z nimi zachowuje się dokładnie tak samo. Konfiguracja następująca: AMD X6 FX-6100 Gigabyte GA-970A-DS3 Corsair Vengeance 2x4GB, DIMM,1600MHz, DDR3, CL9, XMP,Non-ECC Gigabyte HD7770 1GB DDR5 128bit WD Caviar Blue WD5000AAKX 500GB sATA III 16MB OCZ CoreXStream OCZ-CXS500W-EU 500W Windows 7 64 bit. RAM sprawdzony MemTestem - 0 błędów, pasta na procesorze nałożona od nowa. Może poradzicie co i jak jeszcze sprawdzić? Co może być przyczyną takich , jak dla mnie dziwnych, zwieszeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Dysk -> CrystalDiskInfo Temperatury -> SIW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 CrystalDiskInfo: SIW @ idle: SIW @ stress: Wydaje mi się że wszytsko jest ok. Męczenie go paroma orthosami nie robi na tym sprzęcie wrażenia. Potrafi si ę za to zawiesić o tak, bez powodu. Nawet jak nic nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Zrob w occt power supply test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) OCCT gdy tylko klikam ON wykonuje nieprawidłową operację. W sumie ja mu się nie dziwię skoro ktoś karze mu pracować w takich warunkach: Myślę że odczyty są jakieś nieprawidłowe bo przy takich wartościach to komp chyba by nawet nie wstał do windowsa.Dodam ze ten oba screeny na których widać napięcia (ten i dwa posty wyżej) wykonane były na różnych zasialczach. Poza tym na zasadzie podmianek wymieniłem w tym kompie wszystko prócz płyty głównej i róznica była jedynie taka że zamiast niespodziewanych zwieszeń dostawał niespodziewane bluescreeny i restarty. Sprzęt który wkładałem na codzień siedzi w moim kompie więc raczej jest pewny (u mnie OCCT pokazuje prawidłowe napięcia). Stawiam ze płyta główna jest uszkodzona. Do tego strasznie gdzeje się radiator na mostku (nawet w czasie bezczynności). Edytowane 25 Listopada 2012 przez bpjl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 ...róznica była jedynie taka że zamiast niespodziewanych zwieszeń dostawał niespodziewane bluescreeny i restarty. A to juz jest jakis trop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...