arak Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam. Obecnie posiadam abonament z kablówki który jest na wspólnym IP.Ping,który ma jest rzędu 15-40 z bardzo rzadkimi przypadkami które skaczą pod 100. Mój dostawca internetu ogłosił,że w okresie przedświątecznym będą wprowadzane nowe promocje na abonamenty z własnym IP jak te na wspólnym. Nie ukrywam,że ten abonament z własnym IP jest bardzo kuszący,ale czy wówczas jestem bardziej narażony na skoki ping-u niż to mam miejsce teraz na wspólnym oraz czy trzeba zainstalować jakieś dodatkową ochronę w komputerze,bo obecnie mam pełną wersję AVG. Dzięki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek666 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 mam zewnętrzne IP i baaaardzo żadko ping skacze do 25, (Wi-Fi od providera na 5GHz, łacze 8Mb/s, u mnie router Mikrotik z tego podłaczony lan na cała haciende + link Wi-Fi 2,4GHz na 1,5km) ja osobiścnie nie mam antyvira, za to bardzo dobry firewall w routerze. Oczywiście zablokowałem P2P przez ktróre okrutnie skakał ping. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...