Mrook Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Witam. Nabyłem ostatnio dwa kompy z Bartonem 2500+ na pokładzie. Jeden na płycie Epox 8RDA3+ i pamięciami Kingstona (Value 333MHz), drugi na płycie MSI K7N2 Delta-L z niemarkowymi pamięciami 333Mhz. Oba z Radeonem 9100. Problem jest z kompem na Epoxie. Codziennie zalicza około 20 zawieszeń :-( Próbowałem różną kombinację sterowników do nF2 i do Radka. Podnosiłem nieznacznie napięcie procesora ... i nic. Temperatura jest w normie (bios pokazuje 47*C, a soft Epoxa : 40-49*C). Może ktoś też ma/miał takie doświadczenia z tą płytą w podobnym zestawie? Dodam, że pracuje na Win XP SP1, a drugi sprzęt (ten na plycie MSI) chodzi bez zarzutu. Sugerowano mi już, że te Epoxy mają jakoby problemy z pamięciami Kingstone'a - ale nie mam możliwości sprawdzenia go z innymi kośćmi (plomby na obudowie :/ ). Czy aktualizacja BIOS-u może pomóc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 watpie zeby aktualizacja biosu cos pomogla ale sprobowac nie zaszkodzi. Plomby faktycznie cie blokuja (dlatego kompy skladam sam :twisted: :D) ale innej mozliwosci nie ma osobiscie obstawiam wlasnie pamieci chyba bedziesz zmuszony oddac kompa na reklamacje albo zerwac plomby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Witam U mnie dokładnie odwrotnie na MSI przestało działać na Epox działa znakomicie ????????? Dodam Epox 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Epoxy raczej nie mają kłopotów z Kingstonami. Ja przez dłuższy czas używałem 8RDA+ z dwiema kostkami (256 i 512) i wszystko było ok. W takiej konfiguracji stawiałbym na zasilacz. Nic o nim nie napisałeś. Jeśli kupiłeś jakąś tańszą obudowę (np. Codegen) to właśnie zasilacz może być sprawcą Twoich kłopotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrook Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Heh, rzeczywiscie mam Codegena. Ale na wymiane zasilacza chwilowo mnie nie stać, chyba przyzwyczaje sie do zawieszek :D :) :( :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ja mam codegena 300W config jak w podpisie do tego 2xcd +cooler+wentyl80x80 + 2xwentylatorki do hdd i jest rock stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Heh, rzeczywiscie mam Codegena. Ale na wymiane zasilacza chwilowo mnie nie stać, chyba przyzwyczaje sie do zawieszek :D :) :( :cry: Wstrzymaj sie z zakupem zasilacza, na razie wejdz do Biosu i ustaw dla pamieci Memory Frequency na 100%, TRAS na 7, TRCD na 3, TRP na 3 i CAS na 2.5 i testuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrook Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Heh, dokładnie taką samą poradę dostałem od gościa z Epoxu na forum Advanced Overclocking Art. Na razie jestem daleeeeeko od mojego komputerka, ale jak za kilka dni do niego wróce to spróbuje tych ustawień i podzielę się wynikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 No mi najstabilniej chodziło podobnie - 6-3-3-2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Hm, mi pamięci nie idą na mniejszych niż 8-3-3-2.5. Ale wracając do tematu, wszystko działa OK, tylko temp. na procu mnie drażni, jak mam 10x200 to podczas gry wzrasta z 52 (która jest w windzie) do 63! Procesor chłodzony Volcano 7+... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 kurde !!! pisze w przyklejonym !!! sam miałem talie jaja, pewnie "Fachowiec", który ci składałtego kompa wczytał się zbytnio w manuale i popier**ił slot pamięci, w instrukcji pisze, że jak masz jedną kość powinieneś wtawić ją tak (boldem jest slot z pamięcią): |.|.| |.|.| |.|.| a powinno być tak: |.|.| |.|.| |.|.| mówię ci, że na 1000% to jest rozwiącanie twojego problemu. taimingi i marka DDr nie mają w tym przypadku żanego znaczenia. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryurayo Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 podajcie mi link do forum epoxa mam pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...