michu98 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam! Zakupiłem w morele.net nowy sprzęt, msi z77g43, i5 3450, msi gtx660, crucial ballistix sport DDR3 8GB, ocz zt 550W, fractal design arc, samsung 830 ssd 128gb. Całość złożyłem, i... zero reakcji. Podłączyłem na nowo i to samo, zero reakcji nic nawet nie drgnie. Podejrzewałem zasilacz, ale działa na innym zestawie, zostawiłem płytę, procka i ram sytuacja ta sama. W takim wypadku to chyba dostałem nie sprawną płytę główną? Proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Zacznij od clear cmos. Wtyczka EPS 8pin podlaczona? Wiatraki nie ruszaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Wtyczka oczywiście podłączona, bateryjke wyciągałem na 5-10 minut, gdzies czytalem że komuś potrzebna była cała noc bez bateryjki, spróbuję dzisiaj. Wiatraki ani drgną :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Michu98, wyjmij wszystko z CASE i poza obudową uruchom MOBO + CPU (oczywiście z chłodzeniem ) Czy zestaw próbuje wówczas wstać? Edytowane 25 Listopada 2012 przez Krzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 3mam kciuki, żebyś nie pogiął pinów w sockecie. Przyciski front panelu poprawie podpięte? Sprawdz zwierając styki śrubokrętem z kompem na pająka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Dokładnie tak robię, zero reakcji. Piny wyglądają OK, podłączam poza obudową, załączam śrubokrętem, front panelem z obudowy, nadal zero reakcji. Jeszcze jakieś rady? Jestem w kropce W innym wypadku pozostanie mi odesłać płyta z prockiem do morele. Edytowane 25 Listopada 2012 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Jeżeli zrobiłeś tak jak mówiłem, no to odpowiedź nasuwa się sama. MOBO lub CPU. Z prawdopodobieństwa można zgadywać, że winna będzie płyta. Uszkodzony zalakowany procesor na starcie to naprawdę sporadyczny przypadek. Natomiast na płycie jest wiele możliwości uszkodzeń. Prawdopodobnie będzie jakieś zwarcie lub przerwana ścieżka. Myślę, że będziesz musiał odesłać MOBO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Wstawiam zdjęcie podstawki i dołu procka, zauważyłem tak jakby "podwójne kropeczki" mimo że piny wyglądają OK, nie wiem jak ewentualnie mogły powstać, procka można zamontować w jeden możliwy sposób, no i gdyby było nie tak to chyba wszystkie miałyby owe podwójne kropki? Nie pierwszy raz montowałem procesor (no pierwszy raz na 1155 ;) ) i nigdy nie miałem z tym problemów. https://dl.dropbox.com/u/91907197/20121125_161227.jpg https://dl.dropbox.com/u/91907197/20121125_161016.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Okablowanie modularne na 100% prawidłowo podłączone do zasilacza? Na zintegrowanej k. graficznej (bez GTX'a) próbowałeś? Sprawdź zestaw na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Na innym zasilaczu analogiczna sytuacja, natomiast inny komputer startuje moim. Grafika nie ma znaczenia bo nawet zestaw nie wstaje :-( Edytowane 25 Listopada 2012 przez michu98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...