tom_tom Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Czesc, Mam problem w kolejnoscia bootowania dyskow na mojej plycie glownej - GIGABYTE GA-K8NS PRO s.939 Przy instalacji xp musialem odlaczyc sata dysk, bo zacinalo instalke. Zainstalowalem w kazdym razie xp na ata, bo tak bylo ostatnio. Wszystko ladnie. Po zakonczonej instalce podlaczylem sata dysk i przy probie uruchomienia dostaje komunikat: BRAK BOOTMGR. Kliknij ctrl alt delete. Podejrzewam w takim razie ze na sata dysku znajdowal sie jakis bootmgr z poprzedniej instalacji, a komputer traktuje sata na pierwszym miejscu i proboje stamtad uruchomic xp. I teraz pytanie co z tym zrobic? W BIOS mam na 1. pozycji cos takiego jak hard drive priority ale mam do wboru tylko sata dysk i "all cards usb, czy jakos tak". Jak ustawic, aby ATA mialo priorytet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 A masz możliwość detekcji dysków SATA w BIOS? Jeśli tak, to ustaw dysk SATA na disabled i zobacz, czy Windows go znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Daj zdjęcia z ekranu bootowania tej płyty. Na razie b. chcę cui pomóc, nie mogę jednak uwierzyć, w to co piszesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...