scratix Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, otóż w niedługim czasie zamierzam zmienić mojego wysłużonego GF 8800 GTS na coś lepszego. Szukałem i zaciekawiły mnie dwie karty GF 570 oraz 660, po sprawdzeniu kilku testów wybór padł na tą drugą. I teraz moje pytanie, moja płyta ma złacze PCI-E tylko 2.0 a 660 jest pod 3.0 wiem że sama karta oczywiście będzie działać ale czy bedą jakieś negatywne róznice w wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Nie ma różnic w wydajności w przypadku obecnych na rynku kart. Jakie masz podzespoły (CPU+MOBO)? Edytowane 26 Listopada 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Q9550 DFI BloodIron P43-T34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 660 to trochę za mocna karta jak do tego procka (jest OC?) - nie rozwinie pełni skrzydeł - i może się okazać, ze nie bedzie wiekszych różnic względem chociażby 570. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Jeśli procek po OC myślę, że możesz wziąć 660. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Po OC tez bedzie slabizna. Co z tego ze w grach max fps bedzie relatywnie wysoki skoro min fps bedzie niski. 9550 po OC do 4ghz+ jest slabszy od P II x4 4ghz. Do 660 wypadalo by miec cos pokroju i5 by w pelni wykorzystac gpu bez spadkow animacji Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 9550 po OC do 4ghz+ jest slabszy od P II x4 4ghz.Raczej na odwrót. Q9650@stock = PII X4 965@stock. 3,0GHz = 3,4GHz. Do tego Quada podkręcisz wyżej niż PII. Wnioski nasuwają się same. No i nie przesadzajmy, to nie jest słaby procesor. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Może zaszło nieporozumienie z 9550 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 9550 po OC do 4ghz+ jest slabszy od P II x4 4ghz. C2Q 9550? Wolniejsze niż PII X4 zegar w zegar? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 @kaijitsu Przeczytaj dokładnie post#3 a potem twoją wypowiedź w poście #6 i pomyśl gdzie popełniłeś błąd . Q9550 będzie szybszy od większości PII X4 , do tego na tej DFI powinno się go nieźle podkręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Wiedziałem że pojawią sie odpowiedzi typu "ten procek jest słaby, stary itp". Za 3-4 miesiące zamierzam zmienić też całą platforme, wiec tą karte kupuje też z myślą o nowym PC. 570 wiec w takim razie odpada, jest droższa, wolniejsza, głośniejsza i zużywa dużo więcej prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Nie przesadzaj, że jest za słaby i za stary.. Jeszcze spokojnie daje radę i przez czas jakiś jeszcze dawać radę będzie, szczególnie, jak zapodasz jakieś ciekawe OC. Fakt, że nowe i5 go prześcigają, ale spokojnie rywalizuje pierwszą generacją i5 a tym bardziej ze wszelkimi Fenomami ;) Więc póki go masz, to planuj zakup 660 czy nawet 660Ti (zostanie na przyszłość) a do tego czasu kręć ile się da :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Q9650 jest dobrym procesorem i jak go jeszcze podgonisz do góry (OC) będzie idealnie współgrał z 660Ti. A tak z innej beczki, tematem jest aby pomóc ci dobrać odpowiednią kartę graficzną, a jak zasilacz ? Bo na przykładzie Gigabyte GTX 660 Ti OC 2GB przy obciążeniu sięga rzędu 300W a przy spoczynku 115W. Pozdro. PS. Zobaczcie sobie też ciekawy filmik. Czy procesor ogranicza kartę graficzną? Obalamy teorię! Edytowane 27 Listopada 2012 przez Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Bo na przykładzie Gigabyte GTX 660 Ti OC 2GB przy obciążeniu sięga rzędu 300W a przy spoczynku 115W.660 Ti ma TDP 150W i jak widać w teście techpowerup nie udało się wycisnąć więcej. Chyba, że pisząc powyższe miałeś na myśli cały zestaw. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 660 Ti ma TDP 150W i jak widać w teście techpowerup nie udało się wycisnąć więcej. Chyba, że pisząc powyższe miałeś na myśli cały zestaw. Tak cały zestaw po małym OC sorry nie dopisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Nie przesadzaj, że jest za słaby i za stary.. Jeszcze spokojnie daje radę i przez czas jakiś jeszcze dawać radę będzie, szczególnie, jak zapodasz jakieś ciekawe OC. Fakt, że nowe i5 go prześcigają, ale spokojnie rywalizuje pierwszą generacją i5 a tym bardziej ze wszelkimi Fenomami Więc póki go masz, to planuj zakup 660 czy nawet 660Ti (zostanie na przyszłość) a do tego czasu kręć ile się da Ale ja nie twierdze że jest słaby, tylko cytowałem wasze wypowiedzi. Na 660 Ti nie mam kasy, więc 660 musi starczyć, a mój zasilacz to OCZ 600W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Przepraszam że tak post pod postem ale boje się że nikt by nie zauważył. Czy wystarczy że kupie tego Gigabyte http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx660-2048mb-ddr5-192bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-wer-oc-overclock-gv-n660oc-2gd-assassins-creed-iii-pc-517458/ ? Czy lepiej dopłacić do Asusa http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-cuda-gtx660-2gb-ddr5-px-128bit-2dvi-hdmi-dp-gtx660-dc2o-2gd5-assassins-creed-iii-pc-518681/ ? Róznica w cenach dość spora a praktycznie niczym się nie różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 IMO wystarczy. Różnica w taktowaniu rdzenia jest mała a o głośność nie musisz się obawiać. Miałem taką 460 od Gigabyte i dla mnie była cicha a tutaj masz większe wentylatory i chłodniejszą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...