kempez Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam Kupiłem Radeona 7750 firmy gigabyte, karta rzucała artefaktami wiec poszła do serwisu. Kiedy wróciła okazało sie ze obraz lekko śnieży w trybie 3d. Śnieżenie ustępuje po zmniejszeniu o połowę taktowania rdzenia i pamięci. Czy możliwe ze to wina niestabilnego zasilania? Może płyta główna daje niestabilne napięcie. Wcześniej miałem 4850 i chodziło dobrze, ale miało dodatkowe zasilanie a ta karta jest zasilana tylko z pci-x. Miał ktos podobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Mylisz forum PPC z helpdeskiem wróżki.pl - bo jak inaczej nazwać zapytanie bez podawania przynajmniej podstawowych informacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Podaj chociaz pierwsza litere marki zasilacza, bedzie quiz ze zgadywaniem Edytowane 26 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempez Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Zasilacz chieftec 350 watt, mobo asrock m3a785gmh/128m, athlon 2 x2 2,8Ghz mam podłączony watomierz pobor platformy w granicach 150 watt w stresie. Sprawdzalem w everescie nie wyglada zeby spadaly napiecia przy przejsciu w 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 1. Podaj jeszcze temperatury i wentylację 2. Alkohol w dłoń i... wyczyść styki w gnieździe PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Zasilacz ma do mobo wtyczkę 20 czy 24pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempez Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Witam ponownie Wyczyściłem styki - nie pomogło. Miałem mozliwość sprawdzenia na płycie głownej asrock fm2a75 pro4-m z zasilaczem bequiet L8 530 W - to samo. Przeinstalowanie sterowników, nawet systemu - to samo. Snieżenie jest bardzo delikatne, najłatwiej zauważyć jak odpali sie aplikacje 3D w oknie, a na pulpicie jest czarne tło wtedy się nasila. Wyglada jakby narastało i wygasało okresowo co sekundę, cały ekran lekko się przy tym rozjasnia w tym samym tempie. Testy OCCT nie wykazują błędów, śneiżenie nie jest widoczne na screenach. Tylko ze jak sie siedzi kilka godzin przed przy takim obrazie to az głowa boli... Monitor sprawdzany na 3 innych kartach graficznych - działa dobrze. Straciłem cierpliwość, wysłałem do serwisu. Napisali że nie znależli usterki. Mam wrażenie, że ktoś robi mnie w bolo... Edytowane 15 Grudnia 2012 przez kempez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...