metal Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Przy składaniu nowego zestawu zauważyłem uszkodzenie/brak jednej z nóżek w socket'cie, mimo tego zaryzykowałem ; ) i złożyłem wszystko do kupy, odpaliłem i jak na razie nie stwierdzam żadnych problemów, wszystko działa poprawnie, lecz nie daje mi to spokoju i zastanawiam się nad ew. reklamacją... choć niestety płyta została już zamontowana do obudowy, więc nosi ślady użytkowania, więc tutaj mam - przy ewenetualnej reklamacji, jeśli w ogóle jest co reklamować, bo przeszukując internet znalazłem zdjęcie P8Z77-V Delux z testu Anandtech, w którym również brakuje jednej z nóżek, nawet w tym samym miejscu/rzędzie, tylko u nich to 1, a u mnie 3 i wygląda to identycznie. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Reklamować to czy dać spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Sprawdź czy działają wszystkie złącza pci/pci-e, sloty ramu, zintegrowana grafika. Jak wszystko działa to jest ok. Inna sprawa, mogą ci wciskać, że to ty urwałeś pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufonet Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Tak jak tu Kolega piszę miałem z asus P8Z77-V Pro podobną sytuację ale nie było widać żę coś jest urwane procesor został obsadzony złożony wszystko pięknie działało ale np tryb Dual Channel nie działał i zmieniałem ramy i nic nie pomagało więc postanowiłem sprawdzić płytę na innym Procku i co się okazało eureka działa ram dual Channel i jest git. Włożyłem swój i 7 3770k i o dziwo działa z tego co wyczytałem na necie to płyty asus korzystają z podstawek firmy Foxconn a to była kiedyś znana firma z płytami głównymi ale ktoś na necie wyłapał i zrobił zdjęcie w przybliżeniu że te piny po prostu czasami śniedzieją jakość nie zbyt dobra .. U mnie objaw był taki że dual Channel nie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...