Skocz do zawartości
Sacrell

Problem kompa.....niewiadomo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!!

Mam problem ogólnie kompa (chyba). Mianowicie z niewiadomych przyczyn resetuje się i zawiesza (wszystko staje w bezruchu) o różnych grymaśnych porach użytkowania (w sumie niewiadomo kiedy to zrobi, czy za 1 min. czy za 100 h). Najlepsze jest to, że wyłączony jest auto-restart windozy i inne graty, a po restarcie windoza nic nie informuje o jakimś niedozwolonym błędzie czy tam problemie. I co wy na to ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest nowy, więc wydaje mi się raczej to nie jego problem (400 Wat), a co do tematu jak to dwa razy....chodzi Ci o temat "na ile mozna podkecic Bartona...." ? Jeśli tak to dlatego, że właśnie coś jest nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest nowy, więc wydaje mi się raczej to nie jego problem (400 Wat), a co do tematu jak to dwa razy....chodzi Ci o temat "na ile mozna podkecic Bartona...." ? Jeśli tak to dlatego, że właśnie coś jest nie tak...

Nie chodzi o to że jest nowy tylko o firme która go zrobiła - jakoś do Q-Tec nie mam przekonania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zasilacz to grono moich znajomych używa tego zasilacza i są zadowoleni i nie nażekają (jest złoty, 23 db hałas, 2 wiatraki).

PS. Raptor - jaką masz temp. procka i na ile ustawiłeś pamięci (napięcie i taktowanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zasilacz to grono moich znajomych używa tego zasilacza i są zadowoleni i nie nażekają (jest złoty, 23 db hałas, 2 wiatraki).

PS. Raptor - jaką masz temp. procka i na ile ustawiłeś pamięci (napięcie i taktowanie)

Skoro taki dobry to pokaż screeny jakie masz napiecia z prime 95 w tle :lol: zobaczy co te "400W" potrafi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz zloty musi byc...

ps Ja do q-tecow absolutnie nie mam zaufania. sprawdz jakims programem do monitorowania czy nie ma skokow napiec, bo twoj sprzet musi zrec sporo pradu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha !!!!!! Mamy go !!!! Odpaliłem Prime95 i za każdym razem kawałek pojdzie i zwis (ale nie resetuje się). I co Panowie sądzicie...procek, pamięć, zasilacz....więcej ustawić (napięcia) prockowi (teraz ma 1.725 na 3200+ (2253MHz) przewalony), a pamięci Geil 400 na 204MHz i timingi 6-3-3-3 napięcie "default" to chyba 2.70 jak się nie mylę. A ten program podaje napięcia...chyba nie albo jestem sierota i nie umiem tego znalezc. :-) :-) :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki odczyt z MBM....dobrze czy kiepawo ???

PSU | 28° C

|Athlon | 53° C

|System | 34° C

|Core 0 | 1,62 V

|Core 1 | 1,71 V

|+3.3 | 2,72 V

|+5.00 | 5,08 V

|+12.00 | 11,61 V

|-12.00 | -6,52 V

|-5.00 | -5,24 V

|Fan 1 | 0 RPM

|Fan 2 | 0 RPM

|Fan 3 | 0 RPM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiecie co ........to już jest jakaś porażka. Wszystko wziąłem na oryginalne ustawienia (nie będę pisał co bo absolutnie wszystko) i Prime95 zdycha ?!!!!?!?!?!?!??!?!?!??!?! O co chodzi....ja już nie mam pomysłów......toż to szok.

Zauważyłem, właśnie przed chwilą jak chciałem się połączyć z netem to w momencie wybierania numeru....umarł a numer nadal wybierał....heeee ? Teraz na defaulcie temp. jest 49-50 stopni.

A może z tym modemem jest coś nie tak ?

Albo z płytą, bo parę razy w ogóle nie mogłem wejść do biosu bo nie widział klawiatury na USB i musiałem przełączyć ją na PS/2. Czy ktoś z szanownych kolegów ma jakiś pomysł, albo odpowiedź o co chodzi ???

A może Windoze przeinstalić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co......???? Zauważyłem, że 3DMark się nie zawiesza, demko Dawn chyba ze 20 minut leciało i nic, stary 3DMark też nic, a przecież to też liczenie niezłe.

Natomiast, co ciekawe to absolutnie wszystkie programy obsługujące Winbonda (od pomiarów chip) tj. chcące uzyskać pomiary temp., prędkości wiatraków, napięć itp. itd...............zawieszają co drugie odpalenie ???!?!?!?!?!?! Czy to nie dziwne.....i o co tu chodzi ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...