Skocz do zawartości
ozdob

Modernizacja, pytanie o zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój obecny komputer nie chce podołać nowemu assassinwoi i hitmanowi, a człowieka do grania ciągnie Dołączona grafika

Zdecydowałem się na zakup jednego z polecanych zestawów, konkretnie: http://www.purepc.pl...kupowy?page=0,8

A raczej jego części Dołączona grafika

• Procesor Intel Core i3-3220 BOX
  • Płyta główna MSI B75A-G43
  • Karta graficzna MSI Radeon HD 7850 1GB
  • Pamięci Ram Crucial Ballistix 8GB 1600 MHz
I tu się nasuwa pytanie o zasilanie, bardzo chciałbym zostać przy obecnym zasilaczu bequiet e6 450w. Patrząc po tabliczkach znamionowych brakuje mi trochę prądu na linie 12V2 względem polecanych (18A względem 22A w polecanym, sumaryczna moc 432W vs. 468W). Nie wiem wiem czy należy się tym przejmować. Czy może z innych względów mój obecny zasilacz nie podoła (w sensie brak jakiejś wtyczki, etc)

Komputera nie zamierzam podkręcać, wiatraków też za dużo nie napakuję, a te dwie stówki wydałbym na coś innego Dołączona grafika Zakładam, że zestaw ma posłużyć kilka lat, obecnemu udało się pięć lat i miło jakby ten też tyle wytrzymał Dołączona grafika

ps. czy płyty z wbudowanym firewire to już w przystępnych cenach nie występują ?

ps.2 wymieniłem pamięci 1600MHz, jednak czy w przypadku nie dotykania się do nominalnego taktowania mają sens? W sensie na poczciwych GoodRamach 1300 nie zauważę różnicy ? Ilość raczej wymagana, ze względu na korzystanie z Eclipsa i Androida, docelowo też Ubuntu na VM

Edytowane przez ozdob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi