ozdob Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Witam, Mój obecny komputer nie chce podołać nowemu assassinwoi i hitmanowi, a człowieka do grania ciągnie Zdecydowałem się na zakup jednego z polecanych zestawów, konkretnie: http://www.purepc.pl...kupowy?page=0,8 A raczej jego części Procesor Intel Core i3-3220 BOX Płyta główna MSI B75A-G43 Karta graficzna MSI Radeon HD 7850 1GB Pamięci Ram Crucial Ballistix 8GB 1600 MHz I tu się nasuwa pytanie o zasilanie, bardzo chciałbym zostać przy obecnym zasilaczu bequiet e6 450w. Patrząc po tabliczkach znamionowych brakuje mi trochę prądu na linie 12V2 względem polecanych (18A względem 22A w polecanym, sumaryczna moc 432W vs. 468W). Nie wiem wiem czy należy się tym przejmować. Czy może z innych względów mój obecny zasilacz nie podoła (w sensie brak jakiejś wtyczki, etc) Komputera nie zamierzam podkręcać, wiatraków też za dużo nie napakuję, a te dwie stówki wydałbym na coś innego Zakładam, że zestaw ma posłużyć kilka lat, obecnemu udało się pięć lat i miło jakby ten też tyle wytrzymał ps. czy płyty z wbudowanym firewire to już w przystępnych cenach nie występują ? ps.2 wymieniłem pamięci 1600MHz, jednak czy w przypadku nie dotykania się do nominalnego taktowania mają sens? W sensie na poczciwych GoodRamach 1300 nie zauważę różnicy ? Ilość raczej wymagana, ze względu na korzystanie z Eclipsa i Androida, docelowo też Ubuntu na VM Edytowane 28 Listopada 2012 przez ozdob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 1. Zasilacz wystarczy 2. Lepiej kupić FireWire na osobny kontrolerze niż dopłacać do płyty, która będzie je miała natywnie 3. Pomiędzy 1333 a 1600 nie zauważysz praktycznie żadnej różnicy, jednak różnica w cenie też niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...