Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na początku chciałbym poprosić o przerzucenie mojego tematu w razie gdybym napisał w złym forum.

tak jak w opisie tematu poszukuję możliwości połączenia Packard Bell EasyNote LJ75(karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5470) i HP 24'' LED ZR2440w w taki sposób, żeby uzyskać maksymalną rozdzielczość dla monitora tj. 1920x1200. Obecnie jestem w posiadaniu kabla HDMI oraz przejściówki DVI na DVI-D. Czy za pomocą tych urządzeń jestem w stanie uzyskać natywną rozdzielczość monitora? Dodam, że wszystkie sterowniki są na sto procent nowe.

Póki co po połączeniu urządzeń za pomocą HDMI maksymalna rozdzielczość jaką mogę uzyskać to 1600x900(taka jak dla laptopa) i do tego laptop widzi te urządzenia jako połączone 1 i 2. Jak to zmienić, żeby wszystko było tak jak chcę?

Czy istnieje możliwość traktowania laptopa jako jednostki centralnej, a do niego podłączone byłyby urządzenia wskazujące? Chciałbym móc go zamknąć i odłożyć, tak żeby pracować typowo na podłączonym do niego monitorze.

Pozdrawiam

PS Temat ten dodałem też jakiś czas temu na innym forum - niestety nie spotkał się z żadną odpowiedzią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz poszukać w opcjach kart graficznej ustawień, jak ma być traktowany dodatkowy ekran. Czy klonowanie ( wtedy rozdzielczość na hp będzie dopasowana do tej z lapka ) lub jako ekran dodatkowy/skonfigurowany niezależnie ( nie wiem jak ati to ma ponazywane ). Na każdym wyjściu dvi, hdmi, d-sub spokojnie 1920x1200 się wyciągnie.

Jeśli chcesz użyć tylko hp, to musisz wybrać opcję "użyj tylko jednego wyświetlacza" i wskazać hp. W panelu nv wygląda to tak:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi