Skocz do zawartości
adamlop

Dysk SSD

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje najtanszym kosztem wymienic walniety HDD 2.5" 160gb na SSD 120/128gb w laptopie zony (HP 625 z SATA2)

Niekoniecznie musi byc to cos szybkiego, baba jak to baba i tak nie zauwazy roznicy.

Nie chce jej juz pakowac HDD, bo nie odklada sprzetu, tylko ze tak powiem walnie nie patrzac na konsekwencje. Podejrzewam ze z tego powodu pojawily sie BadSectory na dysku.

Na laptopie zainstalowany jest win 7 home i nic pozatym nie jest trzymane. Wszystko trzymamy na NAS.

Na dysku HDD jest partycja z win7 recovery i wydaje mi sie ze jakbym chcial ja upchnac + system na ssd 64gb to moze byc cienko.

Duza jest roznica w cenie miedzy dyskami wolnymi, a szybszymi jak vertex4, crucial m4, samsung 830 ?

Bo jak gra nie warta swieczki i powiedzmy mam brac cos nie sprawdzonego / walacego czasem BSOD, to wole dolozyc te 100zl i wziac samsunga 830, ktorego sam posiadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/

Wszystkie polecane są warte kupienia.

Nie odczujesz jakoś bardzo szczególnie różnicy pomiędzy nimi. Ale Samsung jest z nich i tak jednym z najtańszych i jednym z najlepszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie. Te dyski są całkiem wydajne i w większości każdy SSD daje sporego kopa. Ja mam do dziś Cruciala C300, który ma zaledwie 75 MB zapisu, a wydajność wzrosła wystarczająco i nie widze potrzeby na razie wsadzania szybszego pod system. Ten 330 troszke ustępuję takiemu 830 czy Vertex 4 lub Crucial M4. Ale żeby to były takie różnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi