adamlop Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Potrzebuje najtanszym kosztem wymienic walniety HDD 2.5" 160gb na SSD 120/128gb w laptopie zony (HP 625 z SATA2) Niekoniecznie musi byc to cos szybkiego, baba jak to baba i tak nie zauwazy roznicy. Nie chce jej juz pakowac HDD, bo nie odklada sprzetu, tylko ze tak powiem walnie nie patrzac na konsekwencje. Podejrzewam ze z tego powodu pojawily sie BadSectory na dysku. Na laptopie zainstalowany jest win 7 home i nic pozatym nie jest trzymane. Wszystko trzymamy na NAS. Na dysku HDD jest partycja z win7 recovery i wydaje mi sie ze jakbym chcial ja upchnac + system na ssd 64gb to moze byc cienko. Duza jest roznica w cenie miedzy dyskami wolnymi, a szybszymi jak vertex4, crucial m4, samsung 830 ? Bo jak gra nie warta swieczki i powiedzmy mam brac cos nie sprawdzonego / walacego czasem BSOD, to wole dolozyc te 100zl i wziac samsunga 830, ktorego sam posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/ Wszystkie polecane są warte kupienia. Nie odczujesz jakoś bardzo szczególnie różnicy pomiędzy nimi. Ale Samsung jest z nich i tak jednym z najtańszych i jednym z najlepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Tańsze dyski i tak nie są o wiele tańsze, jakbym teraz kupował to wziąłbym samsunga. Jakby udało ci się wyrwać w cenie 280zł (jak mi kiedyś) to mój dysk też mogę ci z czystym sumieniem polecić (Kingston V200 128GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Jakbym zrobil taki myk, ze dalbym do laptopa zony swojego samsunga 830 128gb, a do siebie wsadzil intela 330 180gb to zauwaze jakis spadek wydajnosci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Moim zdaniem nie. Te dyski są całkiem wydajne i w większości każdy SSD daje sporego kopa. Ja mam do dziś Cruciala C300, który ma zaledwie 75 MB zapisu, a wydajność wzrosła wystarczająco i nie widze potrzeby na razie wsadzania szybszego pod system. Ten 330 troszke ustępuję takiemu 830 czy Vertex 4 lub Crucial M4. Ale żeby to były takie różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Intel 330 180GB w cenie 480zł to chyba najlepsza opcja obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Posiadałem cruciala c300 128gb i postanowiłem dokupić drugie ssd, wybór padł na samsunga 830 256gb (na którym obecnie jest system) i szczerze to żadnej różnicy nie czuję także nie ma się co przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...