Serekzolty Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) Witam Mam następujący problem: Komp podczas otwierania plików (zwłaszcza MP3) potrafi zamulić na tyle, że albo poczekam 10 minut albo reset bo moge ruszać tylko myszką.Kursor podczas tego "zabiegu" normalnie lata jednak nic nie reaguje na kliknięcie. Myślałem, że to dysk więc zmieniłem kabelek bo w smarcie były jakieś błędy ale niestety nic to nie pomogło. System jest świeży po formacie i takie kwiatki się dzieją.To samo jest przy filmach z tym, że tutaj sytuacja jest o tyle lepsza że spowolnienie trwa tylko pare sekund. Sprzęt to: Opteron 170 Płyta na soc.939 Asrock 939-Dual Sata 2 512 ram Dysk Samsung 640GB Radeon HD 2600XT Creative SoundBlaster Live! CT4830 Zastanawiałem się, czy to nie problem ze sterami od karty dźwiękowej ponieważ gdy w AIMPie chce wejść w opcje (nawet bez odtwarzania żadnego pliku) następuje totalny zamuł i niestety ale musze resetować.Jest to możliwe ? Mam sterowniki KX-a ale wcześniej było na nich wszystko dobrze.Dodam, że np przeglądarka o ile nie odpalę flasha chodzi dobrze,to samo jakieś różne proste gierki.Kopiowanie plików także. W załączniku screen ze smarta Edytowane 29 Listopada 2012 przez Serekzolty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 HDD pracujące w trybie PIO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 W czasie tego "zamulenia" dioda od dysku twardego świeci cały czas? Miga? Sprawdź w Menedżerze Urządzeń w jakim trybie pracuje dysk tak jak radzi Klaus. Przepnij dysk do innego gniazda SATA. Spróbuj na innych sterownikach do karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Wyjmij karte dzwiekowa, sprawdz czy problem wystepuje na integrze Edytowane 1 Grudnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...