Outlander18 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam, Kiedyś użytkownicy pomogli mi wybrać komputer do domu z którego jestem zadowolonych dlatego też zwracam się ponownie o pomoc . Potrzebujemy do firmy dwa komputery(same pudła) i dysk sieciowy, budżet ~5000zł. Wymagania co do komputerów – praca biurowa, autocad, gimp, photoshop, przeglądanie internetu oraz możliwość pozostawienia komputera włączonego przez dłuższy okres czasu. W sklepie doradzono nam coś takiego: - Intel Core I3-3220 3.30GHZ LGA 1155 BOX - SEAGATE 500GB Barracuda SATA 16MB 3.5 - Pamięć KINGSTON 2*8GB 1600 KHX 1600 - Płyta Główna MSI ZH77A-G43 S1155 - Zasilacz MODECOM STEP 207 BLACK 520W OBUDOWA ATX. - Windows 7 64bit. - Nagrywarka Samsung BLACK SH-224BB - Grafika GT440 Asus 1GB/128 DDR3 VGA PCX Jeżeli chodzi o dysk sieciowy wymagana jest płynna współpraca z komputerami z Windowsem i Mac OS X 10.7.4 oraz możliwość pozostawienia go włączonego przez xx czasu bez obawy utraty danych… Polecono nam - Dysk sieciowy WD My Book Live 1 TB Oczywiście proszę o opinie czy w/w zestaw ma sens a nie jest tylko listą produktów zalegających w magazynie sklepu Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Jak zwykle w sklepie wciskają kit... Niepotrzebna karta graficzna, za droga płyta główna, FATALNA obudowa i zasilacz. Poskładam ci to tak, że 1200zł będziesz miał w kieszeni, a kupisz lepszy sprzęt... Sklep saturion.pl, w koszyku masz wszystko podwójnie (2 komputery), w sumie daje to 3760zł z kurierem!!! Edytowane 30 Listopada 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Humanoidal dobrze Ci radzi. Nie potrzebujesz zewnętrznej karty graficznej, bo w procku jest zintegrowana. I to nawet nie najgorsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 A jak z kopia zapasowa dysku sieciowego, nie lepiej brac cos z raid 1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander18 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Dzięki za szybkie odpowiedzi, wydawało mi się że jeden z najstarszych sklepów w Krakowie zna się chociaż trochę na rzeczy, ale jednak się myliłem. W kwestii komputera dzięki za informację bo różnica rzeczywiście jest znaczna. Pozostaje temat dysku sieciowego bo nigdy tego nie kupowałem - jeżeli była by opcja zmieścić się w tej w kwocie z dyskiem sieciowym który będzie miał dwa osobne dyski to byłoby super, w tej chwili mamy w biurze komputer stacjonarny który musi być włączony cały czas żeby reszta komputerów miała dostęp do dysku sieciowego, i tak po 5 lat ten komputer nadaje się na złom :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...