Skocz do zawartości
Outlander18

Sprzęt do firmy ~5000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kiedyś użytkownicy pomogli mi wybrać komputer do domu z którego jestem zadowolonych dlatego też zwracam się ponownie o pomoc Dołączona grafika. Potrzebujemy do firmy dwa komputery(same pudła) i dysk sieciowy, budżet ~5000zł. Wymagania co do komputerów – praca biurowa, autocad, gimp, photoshop, przeglądanie internetu oraz możliwość pozostawienia komputera włączonego przez dłuższy okres czasu. W sklepie doradzono nam coś takiego:

- Intel Core I3-3220 3.30GHZ LGA 1155 BOX

- SEAGATE 500GB Barracuda SATA 16MB 3.5

- Pamięć KINGSTON 2*8GB 1600 KHX 1600

- Płyta Główna MSI ZH77A-G43 S1155

- Zasilacz MODECOM STEP 207 BLACK 520W OBUDOWA ATX.

- Windows 7 64bit.

- Nagrywarka Samsung BLACK SH-224BB

- Grafika GT440 Asus 1GB/128 DDR3 VGA PCX

Jeżeli chodzi o dysk sieciowy wymagana jest płynna współpraca z komputerami z Windowsem i Mac OS X 10.7.4 oraz możliwość pozostawienia go włączonego przez xx czasu bez obawy utraty danych… Dołączona grafika

Polecono nam - Dysk sieciowy WD My Book Live 1 TB

Oczywiście proszę o opinie czy w/w zestaw ma sens a nie jest tylko listą produktów zalegających w magazynie sklepu Dołączona grafika

Dzięki i Pozdrawiam Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle w sklepie wciskają kit... Niepotrzebna karta graficzna, za droga płyta główna, FATALNA obudowa i zasilacz. Poskładam ci to tak, że 1200zł będziesz miał w kieszeni, a kupisz lepszy sprzęt...

Dołączona grafika

Sklep saturion.pl, w koszyku masz wszystko podwójnie (2 komputery), w sumie daje to 3760zł z kurierem!!!

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybkie odpowiedzi, wydawało mi się że jeden z najstarszych sklepów w Krakowie zna się chociaż trochę na rzeczy, ale jednak się myliłem. W kwestii komputera dzięki za informację bo różnica rzeczywiście jest znaczna. Pozostaje temat dysku sieciowego bo nigdy tego nie kupowałem - jeżeli była by opcja zmieścić się w tej w kwocie z dyskiem sieciowym który będzie miał dwa osobne dyski to byłoby super, w tej chwili mamy w biurze komputer stacjonarny który musi być włączony cały czas żeby reszta komputerów miała dostęp do dysku sieciowego, i tak po 5 lat ten komputer nadaje się na złom :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi