maro0912 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Witam składałem wczoraj kompa kumplowi i mam pewien problem najpierw był złożony na "pająka" ruszył bez większych problemów zainstalowany win wszystko OK dodam, że wszystko było robione na zintegrowanej grafice. Po włożeniu wszystkiego do budy poskładaniu i włożeniu dodatkowej grafiki komp nie wstawał w ogóle a po przełączeniu na integre po włączeniu pojawiał się tylko w prawym dolnym rogu numer 99. Dodam, że próbowałem resetować BIOS, wyjąłem płyte z budy, odłączyłem wszystkie dyski i napędy, i nic. I jeżeli to ma znaczenie to dysk był podpięty przez przejściówkę z IDE na SATA ale na początku nie sprawiało to żadnego problemu. Zestaw: Mobo: MSI H61M-P20(G3) CPU: Intel Celeron G550 RAM: GoodRam 4GB 1333 MHz ZASILACZ: Chieftec iArena 500W dysk i napęd nie pamiętam dokładnie ale wiem, że dysk seagate i raczej oba sprawne a i grafika pochodzi ze starego kompa kumpla w którym prawdopodobnie zasilacz nie dał rady i pociągnął za sobą chyba płyte i grafike Edytowane 30 Listopada 2012 przez maro0912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Wyjmij karte grafiki i ten kontroler IDE. "99" to blad "super IO", czyli porty/kontrolery. Zobacz czy po tej akcji post przechodzi dalej Edytowane 1 Grudnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) robiłem tak płyta z samym prockiem i ramem podpiętym też nie wstaje to samo wyświetla a bez ramu tylko się resetuje w koło możliwe że to przez zworke od ustawień USB się dzieje? problem rozwiązany problemem była źle ustawiona zworka od ustawień USB temat do zamknięcia Edytowane 1 Grudnia 2012 przez maro0912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...