Skocz do zawartości
maro0912

Problem [MSI H61M-P20 (G3)]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam składałem wczoraj kompa kumplowi i mam pewien problem najpierw był złożony na "pająka" ruszył bez większych problemów zainstalowany win wszystko OK dodam, że wszystko było robione na zintegrowanej grafice. Po włożeniu wszystkiego do budy poskładaniu i włożeniu dodatkowej grafiki komp nie wstawał w ogóle a po przełączeniu na integre po włączeniu pojawiał się tylko w prawym dolnym rogu numer 99.

Dodam, że próbowałem resetować BIOS, wyjąłem płyte z budy, odłączyłem wszystkie dyski i napędy, i nic.

I jeżeli to ma znaczenie to dysk był podpięty przez przejściówkę z IDE na SATA ale na początku nie sprawiało to żadnego problemu.

Zestaw:

Mobo: MSI H61M-P20(G3)

CPU: Intel Celeron G550

RAM: GoodRam 4GB 1333 MHz

ZASILACZ: Chieftec iArena 500W

dysk i napęd nie pamiętam dokładnie ale wiem, że dysk seagate i raczej oba sprawne

a i grafika pochodzi ze starego kompa kumpla w którym prawdopodobnie zasilacz nie dał rady i pociągnął za sobą chyba płyte i grafike

Edytowane przez maro0912

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robiłem tak płyta z samym prockiem i ramem podpiętym też nie wstaje to samo wyświetla a bez ramu tylko się resetuje w koło

możliwe że to przez zworke od ustawień USB się dzieje?

problem rozwiązany problemem była źle ustawiona zworka od ustawień USB temat do zamknięcia

Edytowane przez maro0912

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi