Skocz do zawartości
mooleda

Upgrade komputera, na pierwszy ogień grafika...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie...

Aktualnie mam taką konfigurację:

Zasilacz 500W BlueStorm II

Płyta Asus M4A77TD

Procesor Phenom II X4 965 (kupiony dzisiaj)

Pamięci 2x4GB Kingston HyperX Blu 1600 (kkupione dzisiaj)

Dysk 500GB Samsung

No i grafika, kupiłem rok temu model PoV GTX 550TI z 2GB pamięciami DDR3, tak wiem że odwaliłem kaszanę no ale co zrobić, teraz pytanie na co zmienić tak do 800 zł ? Mogę trochę dołożyć ale tylko przy dużo wyższej wydajności. Zależy mi przede wszystkim na grach. Przy obecnej konfiguracji niestety np w CoD nowym mam 12 kl/s przy ustawieniach na full.

Czy ten procesor jest już ok ?

Czy ramu tyle wystarczy ?

Czy pozostałe podzespoły są ok ? Myślę jeszcze nam zmianą zasilacza, ale tak do końca nie wiem czy jest sens bo ten jest chyba ok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BS II to konstrukcja FSP , 480W na linii +12V choć to budrzetówka to może być .

PII X4 965 był dobry rok , 2 lata temu , teraz to średniak , konkurencja ( Intel ) ma szybsze i chłodniejsze procki w podobnej cenie .

Pobaw się w OC to jeszcze coś z niego wyciśniesz .

Optymalnie do tego procka to będzie jakieś HD7770 za ~450 zł , HD7850 / GTX660 będą za mocne do 965 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi