Furtek Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Korzystając ze zbliżających się świąt postanowiłem że odświeżę kilka bebechów w kompie i przy okazji przeniosę się do nowej budy. Korzystając z Poradnika Zakupowego - "Zestawy komputerowe na Grudzień 2012" wybrałem z zestawu za 2900 intela Procesor Intel Core i5-3470. Alternatywna MB w zestawie : ASRock B75 Pro3 ma wręcz idealną kolorystykę do mojej budy, jednak nie za bardzo mogę znaleźć do niej bloki wodne,Więc proszę was o pomoc w szukaniu. Bo jak znajdę to zamawiam od razu Kolorystyka/Wykonanie to Srebrny z Czystą plexi. Druga rzecz : Kolor cieczy chcę mieć mleczny/biały jak go zrobić ? gdzie go kupić ? Słyszałem że robią go za gęstego i zapycha pompkę... Prawda to ? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Jak chcesz bloki do ASRock'a to musisz brać mobo na Z77 wtedy znajdziesz coś od EK, natomiast co do białego płynu sam używam Mayhems Pastel Ice White 1000ml i nic się nie zatyka (dostępny w Angela). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Patrzę na te Asrock-i. Nie ma bloków na Pro3 ? Dopiero widzę na Pro4 A może jakaś inna firma, nie zależy mi za bardzo, potrzebuję poprostu całą czarną kolorystykę i podstawkę 1155, i zeby była tańsza od Pro4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Gigusie maja takze czarne PCB ale nie wiem jak z bloczkami na nie. Tylko patrzylem czy na p67 sa i był tylko do ud7. Jak juz tyle wydajesz czemu nie zainwestujesz w zestaw do OC ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Co rozumiesz przez Zestaw OC ? Co powiecie na zestaw : ASRock Z77 Extreme 4, Intel Z77 Intel Core i5 3470,1155 Chyba doloze do procka i takie co zmajstruje : Intel Core i5 3570,1155, Zgra sie to ? Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jak chcesz kręcić na Intelu to procesor musi być koniecznie (mówiąc najprościej) z "K" na końcu, np 2500K/2600K/3570K/3770K itp. w przeciwnym wypadku masz zablokowany mnożnik i nici z "zabawy". Natomiast co do bloków na mobo to patrz raczej tylko na EK bo tylko ten producent ma ich najwięcej, inni jak już mają to tylko na najdroższe płyty od EVGA czy ASUS'a. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Mardok ładnie Ci wytłumaczył, jak nie masz literki k na koncu nazwy procka to możesz zapomnieć o jakimś konkretnym OC. Bez niej masz zablokowany mnożnik i OC ograniczy sie tylko do kilkuset MHz. No i płyta musi być na p67 , z68 lub z77 aby można było podkręcać. Płytka bardzo fajna ;D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Teraz kumam, napewno biore z K na końcu To ważna informacja dla mnie Pewnie sam bym wziął bez K. Do tej płyty co podałem są chyba wszystkie dostępne bloki na EK. 2 razy droższa ale ... raz sie żyje Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zakupione! Dzięki za podpowiedzi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 na ktora plyte sie zdecydowales ?? asrock z77 extreme 4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Wziolem asrock z77 extreme 4. Wczoraj juz ja zainstalowalem w nowej NZXT Switch 810 wraz z prockiem i blokiem na niego ( Intel Core i5 3570,1155, to moj wybor procka) slicznie sie prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Hym czy mi się wydaje czy jednak masz procesor bez K ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 A sorka cos sie zle skopiowalo :) Mam z K :) Ready to Overclock :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...