laharos Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. Mam zamiar wymienić podzespoły w komputerze. Zdecydowałem się zakupić procesor i5 3570. Sa to koszta ok 800zł. Teraz potrzebował bym dobrać ram,zasilacz oraz płytę główna pod ten procesor. Myśle że maksymalna granica to 600-700zł za pozostałe komponenty. Ram preferuje 4x 2gb. Wtedy optymalnie jest większa wydajność ,a różnica w cenie miedzy 2x4gb i 4x2gb nie jest zbyt wysoka. Czekam na wasze porady . Pozdrawiam Ps: Karta graficzna to Paltin GTX460 Sonic Edition. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez laharos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Procesor i5 3570 czy 3570K? Planujesz podkręcanie cpu? Pamięci 4x2GB to nieporozumienie. Można się zastanawiać czy 1x8GB czy 2x4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Ten bez literki K. Nie planuje bawić się w OC. Po prostu chcę mieć dobry sprzęt do gry i ew streamowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Warto więc rozważyć też i5 3470/3550. Są minimalni niżej taktowane a kosztują często (w zależności od cen w danej chwili) ok 100zł taniej. Płyta dowolna na chipsecie B75. Nie podałeś wymogów co do złącz na płycie a w zasadzie tylko tym trzeba się kierować i ewentualnie preferowanym rozmiarem płyty (ATX, mATX, itx), długością gwarancji. Pamięci, w zasadzie najtańsze 1333MHz/1600MHz o napięciu 1,5V. Co do rozmiaru, wypowiadałem się wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...