Skocz do zawartości
kobyszcze

monitory: czy Nec 791sb i Mitsubishi Pro 750sb to to samo ?

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

JESTEM SZCZESLIWYM POSIADACZEM neca fe 791sb id 4 dni i jestem bardzo z niego zadowolony moj znajomy posiada maga bodajze 796 pf i obraz na necu jest lepszy jedynie moga irytowac 2 linie przecinajace ekran ale mi ato nie przeszkadza . ogolnie monit jest czad polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te linie to z powodu zastosowanego kineskopu ( do czegos sluza ale nie pamientam do czego ). Tak to takie same montorki kumpel ma tego nec-a spoko monitorek. Ale nie jestem w stanie powiedziec czy ktorys z nich ma jakies dodatkowe opcje. Choc roznicy nie powinno byc bo to ten sam producent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mitsubishi jest na kineskopie diamondtron czyli dokłądnie tym co ja mam w philipsie. obraz zawalisty, kolorki miodzio. jak oglądam zdjęcia lub filmy to włączam funkcję Light Frame 3 i podbija pięknie kolorki.

jak dla mnie full wypas, nie zamienię na żadnego NEC, SONY czy tym bardziej LG. polecam

p.s. nie wiem dlaczego ale mitsubishi jest droższe od philipsa. i mam 3 lata gwarancji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za info. wyczytałem gdzieś, że mitsubishi posiada OptiClear (odblaski) i hub usb, to chyba nie warto dopłacać.

muszę popytać, bo kasy sporo, no i monitor nieczęsto się zmienia.

może ktoś jeździ na iiyamie vision master hm70..itp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za usb nie dopłącaj. anty-odbłyski ma każdy monitor, nie patrz na to.

lepiej za light frame dopłacić, super sprawa.

jestem zadowolony z philipsa i mogę go polecić. ma lepszy obraz niż każde LG, powiem tak : miałem zapas kasy na mitsubishi i inne ale wybrałem ten bo był najlepszy a nie dlatego że np. 100 zł tańszy. następny monitor kupię może za 5 lat więc miał być porządny. i jest :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mitsubishi jest na kineskopie diamondtron czyli dokłądnie tym co ja mam w philipsie.

bzdury wypisujesz

piszę juz Ci to po raz drugi-ustaw sobie opcje powiadomienia o odpowiedziach na topici gdzie zabierasz głos

philips nie stosuje kineskopów diamontron a własne REAL FLAT (imho lepsze od diamontronów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...