Derrid Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Witam planuje sobie kupić na święta dysk zewnętrzny Seagate Expansion 3TB USB 3.0 kod produktu: STBV3000200 za ok 500zł . Mam do was pytanie mianowicie jestem zielony co do dysków i parametrów. Oto one Format szerokości [cala] 3.5 typ magnetyczny Pojemność [GB] 3 000 Interfejs USB wersja interfejsu USB 3.0 rodzina produktów Expansion Prędkość obrotowa [obr./min.] 7 200 maks. transfer zewnętrzny [MB/s] 600 wysokość [mm] 39,79 długość [mm] 207,08 waga [g] 1 002 I co o takim dysku myślicie ?? Jest on warty takiej cenny? Proszę o pomoc dzięki Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Derrid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Poniżej 500zł warto. Chociaż jakbym ja miał kupować to brałbym to: http://www.saturion.pl/product/155739/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/WD_My_Passport_2TB_USB3_0_Black.html#produktOpis Jest o wiele mniejszy, nie potrzebuje zasilacza, do tego jest cichszy. Oczywiście wadą jest to, że jest droższy i mniej pojemny :P Edytowane 3 Grudnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zależy jaki priorytet. Bo kupowanie za 600 zł 2 TB, w momencie jak potrzeba miejsca, tylko po to, żeby nie mieć zasilania to trochę nie bardzo opcja. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...