Skocz do zawartości
ArturMaly

Wyłączają się monitory i komputer się zawiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam następujacy problem, a mianowicie:

Od jakiegoś czasu podczas normalnej pracy na komputerze wyłączają mi się monitory, jeśli słucham jakiejś muzyki z dysku to słyszę kilka sekund tak jakby zacięcie i powtarzanie a później leci tak jakby ciąg dalszy piosenki.

Najczęściej robi coś takiego gdy odpalę jakieś multimedia, albo chcę skorzystać z akceleracji graficznej np. w PS.

System: Windows 7 x64

Procesor: Phenom x6 1075T

Płyta główna: ASRock 970 EXTREME4

Ram: 8 GB

Karty graficzne: Radeon HD 4850 1GB [dwa monitory 1920*1200 i 1920*1080], Sprawdzałem też na Radeonie 2600XT i działa tak samo.

Zasilacz: Corsair CX430

Edytowane przez ArturMaly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skanowałem dysk HD Tune'm i nic nie znalazł.

Nie mam żadnych BSOD.

A jaki prorgam polecacie do dokładnego posprzątania sterowników od grafiki, bo przy usuwaniu wywala mi się błąd że nie idzie wszystkiego usunąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobawiłem się w usuwanie sterowników i instalowanie, raz z jedną raz z drugą kartą graficzną ale ciągle to samo, komputer się ciagle zawiesza.

Zauważyłem też że za każdym razem nie instaluje się "Sterownik audio HDMI/DP"

Jakieś inne tropy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi