cZaJn!k Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam, mam z tą karta od Gigabyte'a problem już od jakiegoś czasu, jednak ostatnio udało mi się uwiecznić całość przy pomocy smartphone'a: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=3Oc-Fb0s6FQ Pokrótce opiszę sytuację. Cztery miesiące temu, podczas wymiany podzespołów, zauważyłem na mojej prawie rocznej (wtedy) karcie graficznej, dziwne przebarwienia i w jednym miejscu jakby upalony lut (brązowy ślad bezpośrednio naokoło lutu). Trochę zaniepokojony tym faktem pojechałem z karta do sklepu aby tam znajomy sprzedawca rzucił na nią okiem. Jego uwagę również przykuły te same szczegóły które mnie zaniepokoiły, jednak karta nie wyświetlała artefaktów wtedy więc o jakimkolwiek odsyłaniu nie mogło być mowy, kontaktowałem się również z Gigabyte'em ale delikatnie mówiąc zostałem przez konsultanta on-line spławiony. Nie minęło półtorej miesiąca i pojawiły się artefakty. Występują losowo co kilka/naście uruchomień komputera i tylko i wyłącznie na zimnej karcie graficznej (dokładnie tak jak opisałem w filmie). Przez te 2, 3 miesiące sytuacja nie wyewoluwała w żaden sposób. Obawiam się że artefakty podczas generowania scen 3D nie zaczną się nagle pojawiać, a skończy sie na tym że pewnego dnia karcie już taki RESET jak na filmiku nie pomoże i tak zostanie. Karta oczywiście na gwarancji.. czego według Was mogę się spodziewać? Wymiany? Naprawy? Mój aktualny konfig to: CPU:Intel Pentium G620 D2 ;;;;; MOBO:MSI Z77A-GD65 ;;;;; GPU:Gigabyte GeForce GTX460 OC 1GB DDR5 ;;;;; TUNER TV:Compro VideoMate Vista E900F ;;;;; RAM:4x4GB DDR3 Kingstone CL9 KHX1600C9D3X2K2 1.65V ;;;;; HDD:Samsung HD103SJ 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 (16MB) 320 GB s-ata2 ;;;;; DVD-RW:ASUS DRW-24B3ST ;;;;; PSU:Corsair TX 650W CMPSU-650TXEU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...