Skocz do zawartości
Fallout

Co tu zmienic??

Rekomendowane odpowiedzi

Oto dokładna moja konfiguracja:

CPU: Pentium4 2.4B FSB 533Mhz 512L2

MoBo:Gigabyte GA-8SR533P

K.Graf.:Prolink Geforce4 Ti 4200 64 MB DDR Ram TV out AGPx8@250/500

K.Dzw.:Sound Blaster Live Player 5.1

Hdd:Seagate Baracuda ATA IV 40 GB

Cd Rw:LG 40x12x40x

Dvd:Pioneer 16x

Myślałem moze o chłodzeniu na proca bo mam Box ale nie jestem pewien.. co najlepiej byłoby tu zmienic?? mam troche kasy no i nie wiem na co mam zbierać przez wakacje :P moze jakies propozycje?? tylko bez przesady :P:P oczywiście jezeli nic nie jesyt potrzebne wiecej to powiedzcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddaj kase mi bo mi jest na sprzet potrzebna a tobie wcale

burżujów to u nas nie brakuje :)

a jak juz chcesz cos kupic to grafe ale to gdzies tak powakacjach pazdziernik cos ten teges jak juz wyjdzie H-L2 i DIII zeby pograc bylo mozna jakis radek 9500pro, 9700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde no... grafe wczoraj kupilem :P:P bez przesady :P na razie chodzi jak złoto :) a wentylator na proca?? co o tym sądzicie?:P albo moze zmienic płytę główną juz na tą która obsłuży Fsb800 lub pamieci na Kingston ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokup sobie dysk i jakiś wentylator - najlepiej coś takiego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...5&cennikb=grupa :twisted:

No jak nazbierasz więcej to jakiegos EpOXa/Abita/Asusa/Solteka na Centerwoodzie albo Springdale'u możesz sobie wziąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto dokładna moja konfiguracja:

CPU: Pentium4 2.4B FSB 533Mhz 512L2

MoBo:Gigabyte GA-8SR533P

K.Graf.:Prolink Geforce4 Ti 4200 64 MB DDR Ram TV out AGPx8@250/500

K.Dzw.:Sound Blaster Live Player 5.1

Hdd:Seagate Baracuda ATA IV 40 GB

Cd Rw:LG 40x12x40x

Dvd:Pioneer 16x

Myślałem moze o chłodzeniu na proca bo mam Box ale nie jestem pewien.. co najlepiej byłoby tu zmienic?? mam troche kasy no i nie wiem na co mam zbierać przez wakacje :P moze jakies propozycje?? tylko bez przesady :P:P oczywiście jezeli nic nie jesyt potrzebne wiecej to powiedzcie :D

chłopie ile ty masz lat ? co ty chcesz zmieniać, masz zajebsity sprzet i chcesz jeszcze cos zmieniac, dzizzass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz spoko sprzet. A jak juz zauwazyli przedmowcy jedynie dysk ciut maly. Bedziesz potrzebowal mocy to sobie podkrecisz lekko i bedzie git. Jezeli juz bedziesz chcial cos zmienic to zbieraj lepiej kase na jakas lepsza plyte co w przyszlosci bedzie obslugiwac Prescott'a. Ponoc maja byc wersje pod s.478.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no heh mam 15 lat :P:P

zaraz mnie <span style="color:red;">[ciach!]</span> strzeli albo krew zaleje - jak rzekla pchla po wejsciu do [ciacha]

potrzebuje dwoch felg z oponami (albo czterech) 15' 185/55 z rozstawem srob fiatowskim ,albo volswagenowskim

powiedz tatusiowi ,przynajmniej dobrze spozytkuje forse,zamiast rozpieszczac bachora

adres na gg jakby co :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz zasilacz?

Co do coolera całkiem niezły pomysł, kup albo Zalmana CNPS7000Cu, albo IHC-L71 Fujiyama Coolermastera - inne ropozycje nie przychodza mi do glowy, z tym, że Coolermaster ma plasstikowe zapinki. Ja jak go zakladalem, to je uszkodzilem i musialem kombinowac (ale wykombinowalem - bo malej modyfikacji przypialem go zapinkami od Titana, ktory wczesniej na procu siedzial) - dlatego bralbym Zalmana

Dysk by Ci sie najbardziej przydal - tak jak mowili przedmowcy 40 GB to troche malo. Wez jakas Barracude 7200.7 80 GB - i bedziesz mial 120 GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no hehe troszeńke drogi ten cooler :):) a co sądzicięo radiatorach na k. graficzną ! :):) no a sam cooler cpu to musze tez nad ty,m pomyslec... bo jakie wentylatory na proca polecacie jeszcze tak nie wiem no do 120 zł... ??? i moze macie jakies pomysly jak nic albo bardzo mal,o wydac na radiatory na pamięci karty???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm, to może zadeklaruj się ile będziesz miał tej kasy to wtedy będzie łatwiej Ci coś polecić.

Bo za 120 zł to kupisz chyba tylko wersje AlCu.

Czy drogo - jak na cooler tak - Zalman 200 zł, Coolermaster 190 zł.

Ale pamiętaj, że to najlepsze co może być z AC - lepsze tylko WC będzie. Ja osobiście przy twoim sprzęcie nie oszczędzałbym na coolerze, zwłaszcza, że 80 zł w porównaniu z resztą twojego zestawu to mało

BTW co masz za zasilacz???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe fajny pomysł:P nie no bez przesady:P powiedzcie tylko co z chlodzeniem.. wiem ze na karte musze chyba kupic radiatorki tylko cu czy al??? a na procesor tez by się przydało.. tylko taki do 120 zł... moze jakies propozycje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale masz problem. Moja rada: kup to co ci jest potrzebne...

Masz za duze temp na procku/za glosno Ci/za slabo sie kreci = kup sobie chlodzenie

Brakuje Ci miejca na HDD = kup sobie dysk

Zadne z powyzszych ? = kup sobie zasilacz

Nie chcesz dokladac do kompa (a widze ze chcesz) kup sobie cos innego.

PS. Po spaleniu procka zostalo mi 18zl i 12gr, wlasnie wytargalem z kieszeni. Co sobie kupic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...