Skocz do zawartości
Madness2k

Karta graf. dla siostry

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ! Postanowiłem mojej młodszej siostrze sprawić prezent na gwiazdkę i poskładać jej komputer do gier mniej wymagających typu The Sims 3 etc..

Mianowicie potrzebuję karty graficznej cena maksymalna 220zł (używki wchodzą w grę).

Aktualny sprzęt:

Zasilacz: Fortron 400W

Płyta główna: MSI 945GCM5 - F V2

Procesor: Intel Celeron E1400 2,00GHz @ 2,53GHz

Pamięć RAM: 3 GB (1x GoodRAM 2GB + 1x GoodRAM 1GB 667)

Dysk HDD: 320GB SAMSUNG

Grafika: ? (do odpalenia zestawu używałem 7300GT 256MB Galaxy OC)

System operacyjny: Windows XP (Istnieje możliwość wgrania Windows 7 32 BIT)

Mam czas do 12 grudnia (wtedy wraca i muszę mieć sprzęt). Dzięki za pomoc i pozdrawiam, Madness2k (-; .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radki HD6xxx awaryjne ?

Gdzie to słyszałeś ?

Kupowanie HD6670 do gier pokroju Sims 3 to lekka przesada , wrzuć wymienionego wcześniej 7300GT i będzie git , ew. poszukaj na allegro kart pokroju 8600GT , do tych gier więcej nie potrzeba , już 8600GT będzie ledwo wykorzystywane a co dopiero mówić o 2-3x mocniejszym 6670 , ale przy odtwarzaniu filmów HD się przyda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radki HD6xxx awaryjne ?

Gdzie to słyszałeś ?

Kupowanie HD6670 do gier pokroju Sims 3 to lekka przesada , wrzuć wymienionego wcześniej 7300GT i będzie git , ew. poszukaj na allegro kart pokroju 8600GT , do tych gier więcej nie potrzeba , już 8600GT będzie ledwo wykorzystywane a co dopiero mówić o 2-3x mocniejszym 6670 , ale przy odtwarzaniu filmów HD się przyda .

Wolałbym żeby miała na zapas, a na 7300GT nie chodzą za rewelacyjnie. W przyszłości (za ok. miesiąc planuje wrzucić tam C2D o minimalnym standardowym taktowaniu 2,4 GHz i wykręcić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie chodzi rewelacyjnie - gry czy filmy HD ?

Do gier wcześniej wymienionych jak Sims 3 7300GT powinno starczyć , do filmów HD to albo mocny procek ( C2D@3 Ghz lub nowsze ) albo karta ze wspomaganiem DXVA ( GF 8xxx lub Radeon HD2xxx i nowsze ) .

Spokojnie wystarczą padaki pokroju 8400GS czy HD2400/HD2600 , wystarczy że będziesz używał odpowiedniego softu albo kodeki będą mieć wsparcie dla DXVA .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie chodzi rewelacyjnie - gry czy filmy HD ?

Do gier wcześniej wymienionych jak Sims 3 7300GT powinno starczyć , do filmów HD to albo mocny procek ( C2D@3 Ghz lub nowsze ) albo karta ze wspomaganiem DXVA ( GF 8xxx lub Radeon HD2xxx i nowsze ) .

Spokojnie wystarczą padaki pokroju 8400GS czy HD2400/HD2600 , wystarczy że będziesz używał odpowiedniego softu albo kodeki będą mieć wsparcie dla DXVA .

Na 7300GT słabo tam chodzą gry.

Zamówię jej tego 6670 bo przecież gwarancja jest. Niech ma na zapas, a ja się pośpieszę z zakupem tego C2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Sims3 ( nie podałeś w jakie inne gry gra ) chodzi słabo na 7300GT DDR3 to ja jestem święty .

Kuzynka grała w to na lapku z HD3200 i jakimś X2 od AMD .

Co prawda nie wiem jakie detale .

Może problem leży w czym innym .

HD6670 będzie się przy tym nudził .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pisząc "i tak na wyrost chyba" miałeś na myśli, że ten sprzęt nie będzie wykorzystywał pełnej mocy karty ?

miałem na myśli, że simsy nie potrzebuja tak mocnej karty.

Także jeżeli bedzie to uzywane tylko do sims3 to imo nie warto dawac az 200zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi