Madness2k Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Hej ! Postanowiłem mojej młodszej siostrze sprawić prezent na gwiazdkę i poskładać jej komputer do gier mniej wymagających typu The Sims 3 etc.. Mianowicie potrzebuję karty graficznej cena maksymalna 220zł (używki wchodzą w grę). Aktualny sprzęt: Zasilacz: Fortron 400W Płyta główna: MSI 945GCM5 - F V2 Procesor: Intel Celeron E1400 2,00GHz @ 2,53GHz Pamięć RAM: 3 GB (1x GoodRAM 2GB + 1x GoodRAM 1GB 667) Dysk HDD: 320GB SAMSUNG Grafika: ? (do odpalenia zestawu używałem 7300GT 256MB Galaxy OC) System operacyjny: Windows XP (Istnieje możliwość wgrania Windows 7 32 BIT) Mam czas do 12 grudnia (wtedy wraca i muszę mieć sprzęt). Dzięki za pomoc i pozdrawiam, Madness2k (-; . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) 6670 chociaż i tak na wyrost chyba :P Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Słyszałem złe opinie o Radkach z tej serii, że podobno są awaryjne. A pisząc "i tak na wyrost chyba" miałeś na myśli, że ten sprzęt nie będzie wykorzystywał pełnej mocy karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Ewentualnie ten sam model innego producenta http://www.agito.pl/...attr=cena-0 300 Tak samo może ulec uszkodzeniu każda karta.W końcu od czego jest gwarancja? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Niezły Apacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Radki HD6xxx awaryjne ? Gdzie to słyszałeś ? Kupowanie HD6670 do gier pokroju Sims 3 to lekka przesada , wrzuć wymienionego wcześniej 7300GT i będzie git , ew. poszukaj na allegro kart pokroju 8600GT , do tych gier więcej nie potrzeba , już 8600GT będzie ledwo wykorzystywane a co dopiero mówić o 2-3x mocniejszym 6670 , ale przy odtwarzaniu filmów HD się przyda . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Radki HD6xxx awaryjne ? Gdzie to słyszałeś ? Kupowanie HD6670 do gier pokroju Sims 3 to lekka przesada , wrzuć wymienionego wcześniej 7300GT i będzie git , ew. poszukaj na allegro kart pokroju 8600GT , do tych gier więcej nie potrzeba , już 8600GT będzie ledwo wykorzystywane a co dopiero mówić o 2-3x mocniejszym 6670 , ale przy odtwarzaniu filmów HD się przyda . Wolałbym żeby miała na zapas, a na 7300GT nie chodzą za rewelacyjnie. W przyszłości (za ok. miesiąc planuje wrzucić tam C2D o minimalnym standardowym taktowaniu 2,4 GHz i wykręcić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Co nie chodzi rewelacyjnie - gry czy filmy HD ? Do gier wcześniej wymienionych jak Sims 3 7300GT powinno starczyć , do filmów HD to albo mocny procek ( C2D@3 Ghz lub nowsze ) albo karta ze wspomaganiem DXVA ( GF 8xxx lub Radeon HD2xxx i nowsze ) . Spokojnie wystarczą padaki pokroju 8400GS czy HD2400/HD2600 , wystarczy że będziesz używał odpowiedniego softu albo kodeki będą mieć wsparcie dla DXVA . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Co nie chodzi rewelacyjnie - gry czy filmy HD ? Do gier wcześniej wymienionych jak Sims 3 7300GT powinno starczyć , do filmów HD to albo mocny procek ( C2D@3 Ghz lub nowsze ) albo karta ze wspomaganiem DXVA ( GF 8xxx lub Radeon HD2xxx i nowsze ) . Spokojnie wystarczą padaki pokroju 8400GS czy HD2400/HD2600 , wystarczy że będziesz używał odpowiedniego softu albo kodeki będą mieć wsparcie dla DXVA . Na 7300GT słabo tam chodzą gry. Zamówię jej tego 6670 bo przecież gwarancja jest. Niech ma na zapas, a ja się pośpieszę z zakupem tego C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ta karta to taki odpowiednik jeśli chodzi o wydajność GT8800 czy Radeona HD 4850 i będzie wystarczająca do bardziej wymagających gier niż The Sims 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Jak Sims3 ( nie podałeś w jakie inne gry gra ) chodzi słabo na 7300GT DDR3 to ja jestem święty . Kuzynka grała w to na lapku z HD3200 i jakimś X2 od AMD . Co prawda nie wiem jakie detale . Może problem leży w czym innym . HD6670 będzie się przy tym nudził . Edytowane 4 Grudnia 2012 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 W wymaganiach The Sims 3 jest podana karta graficza ze 128MB pamięci VideoRam i obsługą PixelShader 2.0 więc wymagania dość niskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 A pisząc "i tak na wyrost chyba" miałeś na myśli, że ten sprzęt nie będzie wykorzystywał pełnej mocy karty ? miałem na myśli, że simsy nie potrzebuja tak mocnej karty. Także jeżeli bedzie to uzywane tylko do sims3 to imo nie warto dawac az 200zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...