mati199537 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam, Przymierzam się do zakupu netbooka. Wiem, że mam skromny budżet na taki komputer, jakiego poszukuję, ale może jednak coś się znajdzie. A oto czego spodziewam się po tym komputerze: - Matryca max 14" - CPU: i3 lub E-450 - GPU - nie musi być wydajne, ale milo by było odpalić film w fullHD po HDMI płynnie. - RAM: min. 2GB - Najlepiej bez system (nie chce przepłacać bo i tak od razu jakieś distro Linuxa tam zainstaluję) - Koniecznie min. jeden port USB 3.0 - Koniecznie RJ45 - Dysk twardy: może być HDD, ale i tak go sprzedam i kupię SSD. Komputer będzie głównie wykorzystywany do nauki (czyt. programowanie), oraz do internetu. Szukałem już trochę i na razie zastanawiam się nad: Lenovo S300 , Asus 1225b , MSI U270 , MSI X370. Z tym, że podobno MSI X370 nie wypada najlepiej pod względem baterii, a na tym też mi całkiem zależy. Ogólnie netbook'a będę używał głównie w pociągu, szkole lub w trakcie podróży (w domu korzystał będę głownie z PC) - czyli typowy komputer przenośny. Prosiłbym o pomoc w dokonaniu wybór i jakieś opinie. A może macie jakieś lepsze propozycje? Z góry dziękuję za zainteresowanie się moim tematem. Pozdrawiam, mati199537 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KULTURYSTA Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Lepiej doplacic do Lenovo, sandy bridge jest sporo wydajniejszy od e-450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati199537 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 A jak z wykonaniem laptopa? Zawsze wybierałem Dell'e, bo były jakościowo dobre i miały dobre wsparcie (chociażby service manual do pobrania na ich stronie), a np. HP źle wspominam bo miałem styczność z ProBook'iem i Pavilon'em dv6xxx i jakość i wsparcie tragiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 A może: http://www.x-kom.pl/p/120259-notebook-laptop-11,6-asus-x201e-kx003d-p987m-4gb-500.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati199537 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 A wiesz może jak jest z wydajnością i baterią? W sumie jestem w stanie poczekać do marca z kupnem netbooka, tylko czy do tego czasu dostanę coś Asus'a/Dell'a na i3 w takiej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Nie mam pojęcia, a w necie średnio z reckami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Lenovo wydaje się najlepszy, odpuść sobie AMD-ki bo są dużo słabsze, jeśli nie chcesz przekraczać 1,5k możesz wybrać: http://allegro.pl/lenovo-ideapad-s300-2x1-6ghz-13-3-4gb-500gb-i2860181674.html Jeśli nie będziesz używał wirtualizacji, to wydajnościowo jest prawie to samo co i3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati199537 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Chyba poczekam do marca, to może będę miał więcej funduszy i wezmę coś wydajniejszego, bo i wirtualizacja by się przydała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jeśli studiujesz, to wersję z i3 możesz mieć za 1499 zł : http://www.sferis.pl/lenovo_dla_studentow.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...