OCleVer Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Cześć... Mam problem z nową klawiaturą Roccat Valo. Klawiatura jest na 100% sprawna, bo na 4 laptopach działa wyśmienicie bez instalowania sterów. Podłączam, czekam 30 sekund na zainstalowanie się i klawa śmiga wyśmienicie. Potem podpinam pod PC z sygnatury (MOBO Asus M2N-Sli Deluxe) i nie problem. Problem polega na tym, że klawa po podpięciu działa zawsze, aż do momentu pokazania się logo W7 Ultimate 32-bit. W BIOS śmiga zaje***cie. W systemie czasami zadziała, czasami nie. Jeśli wyświetlacz po odpaleniu systemu działa to wystarczy zresetować PC, a jak nie to nic nie pomaga... Klawiaturę sprawdzałem zarówno z sterownikami w wersji 1.37 i 1.93 oraz bez nich. Nie mam już sił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Próbowałeś czy na innych portach USB jest tak samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCleVer Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 4 różne porty z mobo, 2 na froncie i 2 takie które podpina się pod MOBO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Sprawdź jakieś inne urządzenia na USB (pendrive, itp) czy działają poprawnie z tą płytką. Może porty/kontroler USB są walnięte a nie klawiatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCleVer Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Sprawdź jakieś inne urządzenia na USB (pendrive, itp) czy działają poprawnie z tą płytką. Może porty/kontroler USB są walnięte a nie klawiatura. W portach działają pendrive(4 sztuki), 2 myszki, inna klawiatura, kilka telefonów :] To nie wina portu USB... Sprawdzałem na HUB'ie i też nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...