neo_s Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Przeglądałem zestaw na grudzień za 5300zł i nie jestem pewien czy to zestaw jaki chcę kupić. Po pierwsze sprzęt będzie w rękach młodego gracza, więc nie będzie podkręcany (z forum wyczytałem, że w takim razie inna płyta główna), po drugie zależy mi aby komputer był w miarę cichy a wiem, że i7 mocno się grzeją, więc pewnie i5-3570K będzie lepszy, prawda? Następną sprawą jest Gigabyte Radeon HD 7970 OC - podobno jest cieplejszy od GTX 670 przez co zestaw będzie głośniejszy. Czy ta różnica jest duża - jeśli tak to którą GTX 670 wybrać? Jaką cichą obudowę do tego polecacie? Może być z wodotryskami to młody się będzie cieszyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 I7 to i5 z ht właściwie, więc przy tym samym zegarze ilość ciepła powinna być porównywalna. A kręcić spokojnie można, przetestować i jak będzi wszystko dobrze oddać nowemu właścicielowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jastrzab09 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Bierz radka. Jeśli komputer ma być cichy to trzeba zainwestować w dobra obudowę, czyli Fracta Design Define r4/r3(starsza, ale za to tańsza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) radek jest ok miałem 7950 z takim chłodzeniem i był bardzo cichy nawet pod obciazeniem, jak bierzesz kompa do grania to i5 szkoda dopłacac do i7, jak do obróbki video to warto doinwestować, do tego thermalright macho 2 i bedzie bardzo cicho Edytowane 5 Grudnia 2012 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo_s Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 do tego thermalright macho 2 i bedzie bardzo cicho http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-hr-02-macho-black-white-517030/ o taki? Rozumiem, że jego kultura pracy jest wyższa niż polecanego w zestawieniu http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-true-spirit-120-503463/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Ja cichy komputer zbudowałem na bazie Antec Solo (pierwsza wersja) + Mugen 2 + Seasonic X-650. Ale bardzo ważną rzeczą, wręcz niezbędną moim zdaniem, jest kontroler obrotów dla wentylatorów. Pozwala w jednej chwili ograniczyć szumy powietrza do minimum (albo do zera jeśli wyłączysz wszystkie wentyle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo_s Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czy taki zestaw ale z Thermalright HR-02 Macho Rev. 2 zamiast Termalright True Spirit 120 zmieści się w budzie Fractal Design Define R4 ? Macho 2 jest spory i czytałem o problemach z jego instalacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Jak dla mnie zasilacz do wymiany na Seasonic lub Be Quiet Budżet już prawie osiągnięty a budy nie ma.. Może SSD kupisz 128GB zamiast 256, tym bardziej, że i tak kupujesz normalnego HDD (do którego polecam Scythe Quiet Drive, jak komp ma być jeszcze cichszy ;) ) Edytowane 6 Grudnia 2012 przez D.rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 R4 pomieści bodajże każde chłodzenie dostępne na rynku( nawet takie bydlaki, jak Genesis czy NoFan), a takie flaki "połknie" z zapasem miejsca. :) I jak możesz dopłacić do Macho, to bierz i nawet się nad tym nie zastanawiaj, jest wydajniejszy, przez co można mocniej przykręcić wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo_s Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jak dla mnie zasilacz do wymiany na Seasonic lub Be Quiet A konkretniej, jaki model Seasonic bądź Be Quiet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...