Skocz do zawartości
eloise

R9100, Win2000, Catalyst 3.4 -nie działają gry pod Direct 3D

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem z uruchomieniem pewnych gier:

nie działają gry pod Direct 3D np. Heroes III, Diablo II (nie uruchamiają się, tylko od razu chowają się do paska zadań na pulpicie) a te pod OpenGL np. Quake III, Return To Castle Wolf działają bez zarzutu

nie działa również moduł testowania Direct 3D w panelu diagnostycznym DirectX - nie rozpoczyna testu tylko pojawia się komunikat: "Test został anulowany przez naciśnięcie klawisza" (nic nie naciskam)

nie działa również czasami (tzn. działa do restartu kompa, po ponownym włączeniu już sie nie odpala) program 3D Mark 2001 SE - wyświetla się error

posiadam Radeona 9100, Omega 2.4.43 (na Catalyst 3.4 było to samo), DirectX 9.0a, Win 2000 Prof,

co może być przyczyną? przeinstalowałem drivery od karty i dalej to samo...

do poprawienia częstotliwości odświeżania mam Ati Refresh Fix oraz Refresh Force

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej przeinstaluj winde. Pewnie masz smietnisko w sterownikach. Na czystej windzie wgraj tylko to co trzeba - czyli nie kombinooj ze sterami tylko instaluj sprawdzone - officjalne cata 3.4 (omegi na r9100 i tak kopa nie daja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi