KowalQ Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam Odebralem dzisiaj biurko ktore bylo bardzo dobrze zapakowane , zabezpeiczone ale K-ex potrafi nawet takie cos zniszczyc ;/ Paczki byly zapakowane , nie sprawdzalem tego przy kurierze.Zanioslem do domu i zaczalem rozpakowywac. Czy teraz dostane jakeis odszkodowanie ?Jesli tak to co i jak mam zrobic?Czy ktos z Was mial podobny problem z ta firma ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Zniszczyles opakowanie ? Tzn potargales ? Zadzwon do kex i zapytaj.... w dpd kurier przyjechal na nastepny dzien i wypelnil papierek, ale podstawa to nie poniszczone opakowanie... Edytowane 6 Grudnia 2012 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 jesli nie bylo uszkodzen z zewnątrz (pogiety/zamokniety karton) nic nie zrobisz protokol szkody to bullshit i głownie jest po to aby nadawca (glownie firmy) ktora ci sprzedala przedmiot m.in wiedziala ze przedmiot uszkodzony zostal w transporcie i mogli bez problemu przyjac zwrot jakbyco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) A jeżeli sprzedawca jest oszustem, albo nieumyślnie wysłał uszkodzony przedmiot? Z naszego punktu widzenia, czyli konsumentów, protokół szkody jest po to, żeby sprzedawca nie mógł zrzucić winy za uszkodzenie na nas. Nieuszkodzone opakowanie z kolei jest najważniejsze dla firmy kurierskiej. I nie taki bullshit, ostatnio ze 2x pod rząd oddawałem na tej podstawie rzeczy... Edytowane 10 Grudnia 2012 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Mi polowa rzeczy przychodzi uszkodzona bo ludzie pakowac nie umieja, pisze maila a ludziki - nie biore odpowiedzialnosc za kuriera i gadaj z takim. @up, oddawales ale nadawca przyjal zwrot czy firma kurierska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Sprzedawca przyjmował rzeczy na podstawie protokołu szkody. Kurier z tego co zrozumiałem zawsze może się wykręcić niewłaściwym opakowaniem i dopóki nie jest zniszczone ciężko mu udowodnić winę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...