timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam przed założeniem tego tematu czytałem na internecie sporo o powyższym zasilacz ogólnie same dobre opinie znalazłem nawet opinie ludzi co mają na prawdę niezły sprzęt w porównaniu z tym na czym teraz jadę i bez problemu ciągnie wszystko fortron 350 w Chciałbym zasięgnąć porady również tutaj bo sprzęt który chce kupić jest z pure.pc zestaw na grudzień o to link : http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_grudzien_2012_poradnik_zakupowy?page=0,2 wiem że grafika będzie miała zdecydowanie największy pobór mocy doszukałem się na forach różnych info że od 100 do 200 w używa Może ktoś mi pomóc w przybliżeniu obliczyć ile W będzie potrzebował taki zestaw ? Sugerowany zasilacz przez pure.pc to Fortron HEXA 400W ale pewnie z myślą pod rozbudowę sprzętu w przyszłości ja jednak na 100 % nie zamierzam Podkręcać grafiki i innych podzespołów ani polepszać zestawu nie chce mieć przykrej niespodzianki dlatego liczę ze ktoś mi tutaj doradzi .wiem że fortron 350 w to b solidny zasilacz Ale .. ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 wystarczy. (zakładam że to MDN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 dokładnie taki http://allegro.pl/zasilacz-atx-fortron-350w-fsp350-60mdn-pfc-fvat-gw-i2851948316.html czyli MDN zastanawia mnie jeszcze czy bez problemu podłącze nowe podzespoły pod ten zasilacz .chodzi mi o końcówki czy są odpowiednie ? Pytam bo nie jestem już tak na czasie z nowymi komputerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 po prostu zobacz ile każdy element potrzebuje zasilania, dodaj to i wiesz mniej więcej. jeśli masz prawie na styk to twój zasilacz musi dobrze sobie radzić z pracą pod obciążeniem ( i to że ma w nazwe fortron nie wystarczy ), ważny jest certyfikat taki śmieszny i praca na lini 12v bo jak komp przy graniu zacznie jęczeć ale nie będzie potrafił wykorzystać swojej mocy w pełni to nic ci to nie da że masz woltów na styk. takie jest moje zdanie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 da rade ten Twój fsp. ps: I tak proponowałbym zmiane 4850 na 7750. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 takie mam dane techniczne : Przyznam się ze ekspertem w dziedzinie zasilaczy nie jestem Wymiary: 14x15x8,5 cm (szer. x dług. x wys.); Moc wejściowa: 230V~/5A, 47-63Hz; Moc wyjściowa: 350W; +3,3V - 28A; +5V - 30A; +12V-19,5A; +5Vsb - 2A; -5V - 0,3A; -12V - 0,5A; hłodzenie: Wiatrak 120 mm; Max. głośność wg. producenta: 20 dB(A); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 234W na +12 4850 110W G550 65W na reszte zostaje 59W ew jeśli chcesz mieć spokojną głowę możesz wziąć nowszego FSP-350HLN za 70zł z allegro. jeśli ja stałbym przed takim dylematem odpalił bym wszystko na Twoim MDN i sprawdził napięcia miernikiem w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 OK uspokoiliście mnie pozostanę przy fortronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...