timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam przed założeniem tego tematu czytałem na internecie sporo o powyższym zasilacz ogólnie same dobre opinie znalazłem nawet opinie ludzi co mają na prawdę niezły sprzęt w porównaniu z tym na czym teraz jadę i bez problemu ciągnie wszystko fortron 350 w Chciałbym zasięgnąć porady również tutaj bo sprzęt który chce kupić jest z pure.pc zestaw na grudzień o to link : http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_grudzien_2012_poradnik_zakupowy?page=0,2 wiem że grafika będzie miała zdecydowanie największy pobór mocy doszukałem się na forach różnych info że od 100 do 200 w używa Może ktoś mi pomóc w przybliżeniu obliczyć ile W będzie potrzebował taki zestaw ? Sugerowany zasilacz przez pure.pc to Fortron HEXA 400W ale pewnie z myślą pod rozbudowę sprzętu w przyszłości ja jednak na 100 % nie zamierzam Podkręcać grafiki i innych podzespołów ani polepszać zestawu nie chce mieć przykrej niespodzianki dlatego liczę ze ktoś mi tutaj doradzi .wiem że fortron 350 w to b solidny zasilacz Ale .. ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 wystarczy. (zakładam że to MDN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 dokładnie taki http://allegro.pl/zasilacz-atx-fortron-350w-fsp350-60mdn-pfc-fvat-gw-i2851948316.html czyli MDN zastanawia mnie jeszcze czy bez problemu podłącze nowe podzespoły pod ten zasilacz .chodzi mi o końcówki czy są odpowiednie ? Pytam bo nie jestem już tak na czasie z nowymi komputerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 po prostu zobacz ile każdy element potrzebuje zasilania, dodaj to i wiesz mniej więcej. jeśli masz prawie na styk to twój zasilacz musi dobrze sobie radzić z pracą pod obciążeniem ( i to że ma w nazwe fortron nie wystarczy ), ważny jest certyfikat taki śmieszny i praca na lini 12v bo jak komp przy graniu zacznie jęczeć ale nie będzie potrafił wykorzystać swojej mocy w pełni to nic ci to nie da że masz woltów na styk. takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 da rade ten Twój fsp. ps: I tak proponowałbym zmiane 4850 na 7750. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 takie mam dane techniczne : Przyznam się ze ekspertem w dziedzinie zasilaczy nie jestem Wymiary: 14x15x8,5 cm (szer. x dług. x wys.); Moc wejściowa: 230V~/5A, 47-63Hz; Moc wyjściowa: 350W; +3,3V - 28A; +5V - 30A; +12V-19,5A; +5Vsb - 2A; -5V - 0,3A; -12V - 0,5A; hłodzenie: Wiatrak 120 mm; Max. głośność wg. producenta: 20 dB(A); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 234W na +12 4850 110W G550 65W na reszte zostaje 59W ew jeśli chcesz mieć spokojną głowę możesz wziąć nowszego FSP-350HLN za 70zł z allegro. jeśli ja stałbym przed takim dylematem odpalił bym wszystko na Twoim MDN i sprawdził napięcia miernikiem w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 OK uspokoiliście mnie pozostanę przy fortronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...