LateR Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witajcie. Otóż ostatnio zdobyłem się na próbę wzmocnienia mojego internetu, który nie starcza mi na cały dom (mam Pirelliego od Netii). Kupiłem 2 dodatkowe routery (tak polecił mi koleś w media-marktcie), i teraz nie mam pojęcia co zrobić. Próbowałem standardowych konfiguracji jako acces pointa, repeatera, ustawiania jednego routera jako clienta a drugiego (podłączonego z tym 1szym kablem) jako repeatera. Posiadam TP-Link TL-WA500G i TP-Link TL-WR740N. Co mam zrobić żeby mój Pirelli przekazywał internet do jednego z dwóch a tamten rozsyłał go dalej po całym mieszkaniu? Dodam że jestem zupełnie zielony w tych sprawach, będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Wa 500g podlaczasz jako acces point i laczysz sie do tego czegos od netii, wr740n podlaczasz kabelkiem do wa 500g i wan connection weź np dynamic ip, ustawiasz ssid i powinno byc ok . Ja na Twoim miejscu chyba bym wziął airlive g duo ... całość imprezy zamknęła by się w jednej puszcze. http://www.airlive.com/product/G.DUO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 napisał wyraźnie, że jeden mu nie pokrywa całego domu, więc potrzebuje dwa żeby rozmieścić w różnych punktach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 WA500g obsługuje w trybie repeater-a tylko kodowanie WEP-owe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...