Sable_97 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam serdecznie. Mój problem z wyborem płyty odnosi się do dwóch sztuk. Odrazu mówię że w przyszłości planuje OC proca 4.5, 4.4 ghz. A ram podkręce z 1600 mhz na 1600 mhz. ( Sandy- i5 2500k) ;D . I teraz ma upatrzone dwie płyty z dobrą sekcją zasilania i zbliżoną ceną, a mianowicie MSI Z77 GD55 i Asrock Z77 Extreme 3. Cena podobna, ale Asrock ma wejście PCI, a MSI nie ma. W przyszłości mam zamiar kupić kartę dźwiękową, a może to być PCI lub PCi-e. Uważacie że lepiej kupić tego MSI bo dłuższa gwarancja, a kupię i dobrą kartę dźwiękową PCI-e, czy też Asrock bo jest też równie dobry ? Proszę o pomoc bo sprawa jest dosyć pilna. Z góry dzięki i pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Chcesz kręcić pamięć RAM na 1600MHz tylko że to nic praktycznie nie daje.Jeśli chodzi o wybór karty to lepiej brać na złączu PCI-Ex.Nowe płyty nie będą posiadać złącza PCI i wtedy trzeba będzie zmieniać kartę.Jeśli zależy Tobie na dodatkowym roku gwarancji to wybór padnie na MSI.Zarówno MSI jak i ASRock umożliwiają podkręcenie procesora do 4-4,5GHz.W płycie ASRock możesz zamocować chłodzenie procesora pasujące do podstawki 775,chyba że kupujesz nowe.Jeśli nie masz panelu USB3.0 to wtedy warto rozważyć płytę ASRocka choćby z tego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dopiero Extreme 4 ma panel usb3.0. Tak mi się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Z opisu na stronie producenta wynika że tego panelu już nie dodawają do płyt na chipsecie Z77,chyba że w mocniejszych modelach http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme3/ http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=Specifications&Model=Z77%20Extreme4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sable_97 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 A może pytanie z innej beczki. W jaki sposób podłączyć panelna obudowie do płyty zarówno usb 3.0 jaki 2.0. Sorry że pytanie noobskie, ale jestem kompletnie w tej sprawie zielony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Do USB 2.0 masz osobne gniazdo i tam podłączasz wtyczkę a USB 3.0 do osobnego wejścia,jedna wtyczka.Zależy jaka obudowa w niektórych specjalnie zaznaczony kabel USB 3.0 na niebiesko. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Niezły Apacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ja używam obecnie płyty głównej MSI Z77A-G45, fajnie śmiga, OC w granicach 4,5 Ghz na procku i5-2500K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...