wysota Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam. Jakie chłodzenie polecacie na Karte Vertex 3d radeon hd 6870, ponieważ moja się strasznie grzeje podczas obciążenia osiąga 88 stopni po czym pc się zawiesza i jestem zmuszony wymienić chłodzenie moje zainteresowanie zwróciły modele: Gelid ICY Vision-A Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II Co sądzicie o tych coolerach czy polecacie coś lepszego przedział cenowy do ~200 zł Z góry dzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ja bym chyba brał Twin Turbo II chociażby dlatego, że ma PWM. Co jednak nie weźmiesz, to będzie ok. bo oba to bardzo wydajne coolery GPU (test, test). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hartmann89 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Tez jestem za Twin Turbo, ale abstrahujac od tematu, myslicie, ze sie oplata jeszcze kupic te karte (450 zl)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Tak. Ale pod warunkiem że nie dokladasz nic do chłodzenia Bo wtedy za cenę karty 450+200zł chłodzenie kupisz już 7850 1gb jak troszkę dołożysz! 6870 1gb w cenie 450zł TAK ale w wersji OC z dobrym chłodzeniem MSI Hawk/Gigabyte windforce etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysota Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Karty i chłodzenia już nie opłaca się kupować tak jak mówią wyżej, lecz ja za bardzo nie mam już wyboru moja karta ma już prawie 2 lata a na chwile aktualną nie moge sobie pozwolić na kupno nowej, lepszej a co do tematu czyli chyba w przedziale cenowym ~200 zł nic lepszego nie dostane do mojej karty? Edytowane 11 Grudnia 2012 przez wysota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 A wymieniałeś na niej pastę termo, czasem to pomaga ;) Szczerze to dokładanie takiej kwoty do tej karty jest trochę bez sensu, poszukaj może czegoś na rynku wtórnym. Za ok 100 można czasem wyrwać Thermalrighty różnej maści ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zastanawia mnie te 88* - to nie jest aż tak bardzo dużo dla GPU, swego czasu miałem GF 8600GT, który grzał się prawie do 105* i wciąż działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...