dr.elich Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Potrzebuję prostej drukarki laserowej do użytku domowego: do 100 stron miesięcznie, tylko tekst. Chciałbym by miała wifi, oraz - w miarę możliwości cenowych automatyczny duplex. obecnie rozważam HP 1102w - czy możecie polecić sensowne alternatywy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 Moja propozycja zalezy od tego czy po pierwsze posiadasz w domu ruter wifi a po drugie czy dopuszczasz mozliwosc zakupu sprzetu uzywanego z wyzszej polki z gwarancja? Jesli tak to polecam http://allegro.pl/listing.php/search?category=4584&change_view=1&description=1&order=p&string=2015dn Sam taka posiadam. Jest podlaczona po kablu sieciowym do rutera wifi i mozna na niej drukowac po wifi z kazdego sprzetu, ostatnio drukowalem nawet z tel z androidem:) Toner starcza na 3tys lub wiekszy na 7tys stron. Bardzo tania regeneracja kasety z tonerem. Koszt na allegro juz w okolicach 50zl. Jest to model z lat 2007/08. Nowa kosztowala 1200-1500zl, jest to model biurowy, ktory przy zastosowaniach domowych starczy na wiele lat. Dupleks, siec, bardzo szybka, jeden z najlepszych modeli hp ktory w ogole wyszedl, jakosc i taniosc eksploatacji. Niezaleznie czy drukujesz na niej bardzo duzo czy tez malo bedziesz zadowolony. Model praktycznie bezawaryjny, do przebiegu 50tys. stron nie dzieje sie nic, pozniej moze byc koniecznosc wymiany rolki pobierajacej papier...groszowa sprawa. Widzialem te modele drukujace jak nowe nawet z przebiegiem ponad 100tys stron. W podanym przeze mnie linku szukaj egzemplarzy z jak najniszym przebiegiem i jak najdluzsza gwarancja. Naprawde polecam. Wczesniej posiadalem czolg od hp czyli LJ 1200, ktora potrafi zrobic milion stron bez serwisu i uwazam 2015dn za naprawde godnego nastepce. pozdrawiam i Wesolych Swiat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Dzięki za radę, ale jednak wybrałem HP P1102w - nie mam możliwości podłączenia routera wifi kablem do drukarki, gabaryt też się liczy. Zamienniki z tonerem do tego modelu to ok 40pln, drukuje szybko, ręczny dupleks w sumie mi wystarczy, tak więc ok - choć tu lepszy byłby automat. Rozważałem też tańsze modele samsunga, ale tam jest toner z chipem więc pomimo ceny niższej o te 50-100 pln i teoretycznie nieco lepszej jakości wydruku wybrałem HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...